Έρχεται νέο νομοσχέδιο για λειτουργία των ωδείων-«Έγιναν πράγματα και θαύματα»

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα, αυτά τα οποία θα έχουν, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής.


Η

Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ενημερώθηκε την Τετάρτη αναφορικά  με την προώθηση ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης για τη λειτουργία των ωδείων.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως για πάρα -πάρα πολλά χρόνια υπήρχε ένα κενό στην λειτουργία των ωδείων και γινόντουσαν πράγματα και θαύματα .

«Ο ανταγωνισμός ή ο συναγωνισμός μεταξύ τους οδήγησε πάρα πολλά ωδεία στα δικαστήρια, γιατί απλούστατα δεν μπορέσαμε να ρυθμίσουμε και η αδυναμία αυτής της μη ρύθμισης, οφειλόταν στις κατά καιρούς διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρχαν στα πλαίσια των ωδείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει και να διαιωνίζεται αυτή η εκκρεμότητα. Σήμερα σκοπός της εγγραφής του θέματος ήταν ακριβώς να καθορίσουμε το πώς θα προχωρήσουμε. Δεσμεύτηκε το Υπουργείο ότι θα φέρει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα αυτά τα οποία θα έχουν», συμπλήρωσε.

Άρα, λοιπόν, είπε ο κ. Χατζηγιάννης, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη.

«Ευχόμαστε το συντομότερο από την πλευρά του το Υπουργείο να καταθέσει το κείμενο και να αρχίσει αυτή η διαβούλευση», πρόσθεσε

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτησε και τον «Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας του 2021 Νόμος του 2020».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι «είναι με χαρά πραγματικά που είδαμε έναν Οργανισμό Νεολαίας να συζητά ή να αναλύουμε τον προϋπολογισμό του, μάλιστα με μια δαπάνη από πλευράς του κράτους περίπου 3 εκατομμύρια, ενώ ο προϋπολογισμός να ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια».

«Με άλλα λόγια, ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει 3 εκατομμύρια και μπορεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου από μόνος  του να συμπληρώνει με δική του δημιουργική δραστηριότητα το υπόλοιπο το αναγκαίο του προϋπολογισμού του. Για αυτό έχουμε εκφράσει όλη η Επιτροπή τα συγχαρητήρια μας για τη θετική δράση του Οργανισμού Νεολαίας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση από πού συμπληρώνει το προϋπολογισμού του ο Οργανισμός Νεολαίας, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι είναι από προγράμματα, ερευνητικά έργα, αλλά κυρίως από προγράμματα της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα