Έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο-Στο βάθος νέα πτώση

Ασταθής αέρια μάζα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη.

Το απόγευμα, αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά. Σε περιοχή καταιγίδας αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα νότια και τοπικά στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νότια παροδικά μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά θα παρατηρείται κατά διαστήματα χαμηλή νέφωση. Αργότερα, τοπικά, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, αλλά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες, μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι και το Σάββατο και μικρή πτώση την Κυριακή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα