Επτά χρόνια στο συρτάρι το νομοσχέδιο για τα τατουάζ-Τι αλλάζει

Από το 2012 προωθείται το νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση και θα ρυθμίζει τον τομέα της δερματοστιξίας και διαπέρνησης, όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Δέσπω Ολυμπίου, Λειτουργός Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας .

Όπως είπε, το Υπουργείο Υγείας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας προχώρησε στη σύνταξη του νομοσχεδίου αυτού

για την βελτίωση και αναβάθμιση του επαγγέλματος.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ανέφερε, κάποιο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο να ελέγχει τέτοιους χώρους, ενώ ήταν στην ευχέρεια του επαγγελματία εάν θα δεχόταν ως πελάτη κάποιον ανήλικο.

Όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, είπε, θα γίνονται συστηματικά έλεγχοι τόσο των χημικών ουσιών όσο και των εξοπλισμών.

Στη δική του παρέμβαση ο Αντώνης Χρυσοστόμου, Εκπρόσωπος Συνδέσμου Δερματοστιξίας και Διαπέρνησης σώματος Κύπρου, ανέφερε πως οι «σωστοί επαγγελματίες χρησιμοποιούσαν τον άτυπο νόμο» όσον αφορά τα τατουάζ σε ανήλικους.

«Είμαστε με δεμένα χέρια, δεν μπορούμε να προστατεύουμε τους πολίτες, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τα τελευταία 7 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης, Μέλος ΔΣ της Δερματολογικής Εταιρείας, ανέφερε ότι συμφωνεί και επικροτεί την κατάθεση του νομοσχεδίου καθώς προέχει η υγεία.

Τόνισε παράλληλα πως, οποιαδήποτε ξένη ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει διάφορες δερματικές αντιδράσεις, ενώ διάφορες χρωστικές που χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα, μπορεί να προκαλέσουν διάφορα δερματολογικά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα