Επ.Παιδείας: Πετυχημένη η αρχή σχολικής χρονιάς στη Λάρνακα

Στις υποδομές, κυρίως, εστιάζονται τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην επαρχία της Λάρνακας, ανέφερε ο Γεώργιος Τάσου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία σήμερα επισκέφθηκε διάφορα εκπαιδευτήρια της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας.

«Βέβαια», πρόσθεσε, «παρουσιάζονται κάποιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε βιβλία, οι οποίες όμως αναμένεται να καλυφθούν μέσα σε μια βδομάδα. Γενικά μπορεί να πει κανείς πως πρόκειται για μια πολύ καλή και πετυχημένη αρχή σχολικής χρονιάς με πολύ λίγα προβλήματα και ίσως την καλύτερη των τελευταίων χρόνων».

Αναφερόμενος

στα προβλήματα, ο κ. Τάσου είπε πως στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας χρήζει άμεσης επίλυσης το θέμα της Κλειστής Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων το οποίο ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των μελετών. «Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας» είπε «ανέλαβαν να παραδώσουν μέχρι τέλους του χρόνου έτοιμη πρόταση ή προτάσεις έτσι ώστε να παρθεί απόφαση για το πού και πότε το έργο θα υλοποιηθεί. Ηγέρθη επίσης και το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολείου ο χώρος των οποίων είναι πολύ περιορισμένος».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας αναφέρθηκε και στην παρουσία στο σχολείο μαθήτριας αραβικής καταγωγής.

«Αυτή η κοπέλα» είπε, «έχει προσαρμοστεί, μιλά απταίστως την ελληνική και δεν νοιώθει ότι βρίσκεται σε ξένο περιβάλλον είναι ευχαριστημένη και μάλιστα νοιώθει πολύ άνετα γιατί ζει εδώ στην Κύπρο».

Για το Νηπιαγωγείο Φλωρίδειο, δεύτερο σταθμό της επίσκεψης της Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Τάσου ανέφερε πως το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της αυξημένης υγρασίας και των αναθυμιάσεων που επηρεάζουν την υγεία των μαθητών.

«Πιστεύω ακράδαντα» είπε, «ότι αυτό το σχολείο πρέπει να κατεδαφιστεί και να ανεγερθεί ένα νέο σχολείο λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπόψη όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο υπέδαφος της περιοχής. Να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες ώστε να μην υπάρχει το πρόβλημα της υγρασίας και να το απομονώσουμε προς όφελος της υγείας των παιδιών. Αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας αναφέρθηκε και στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων, τρίτο σταθμό των επισκέψεων της Επιτροπής, σημειώνοντας το γεγονός ότι λόγω της αδυναμίας του εργολάβου σταμάτησαν τα έργα και επανακυρήχθηκαν οι προσφορές οι οποίες αναμένεται να κατακυρωθούν εντός του μηνός.

«Εμείς ως Επιτροπή Παιδείας» πρόσθεσε, «θα ασκήσουμε όλες εκείνες τις πιέσεις προς τον Υπουργό Παιδείας έτσι ώστε να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα γιατί είναι αντιληπτό ότι ταλαιπωρούνται και τα παιδιά και δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες αίθουσες ώστε να εξυπηρετούνται οι ίδιοι οι μαθητές».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα της κοινοτάρχου Κοφίνου για την αποστολή Αράβων δασκάλων στο εκεί Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Πολιτικού Ασύλου, ο Γεώργιος Τάσου είπε ότι «το θέμα της Κοφίνου, αν πράγματι χρήζει στήριξης και υποστήριξης, το σχολείο οφείλει να μελετήσει και να δώσει την πρέπουσα λύση».

«Εμείς ως Επιτροπή» κατέληξε, «καλούμε το Υπουργείο Παιδείας πάντα και εφ’ όσον υπάρχουν οποιαδήποτε λογικά αιτήματα να ανταποκρίνεται θετικά προς αυτή την κατεύθυνση και να τα επιλύει».

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Γιαννάκης Φιλίππου χαρακτήρισε γενικά ως πολύ καλή την κατάσταση στα εκπαιδευτήρια της πόλης, λέγοντας ότι από το καλοκαίρι όλοι βρίσκονταν σε εγρήγορση και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα