Εποχή της ΑΕΚ…

Η τελευταία στροφή του 2015 και 16η συνολικά στον φετινό μαραθώνιο ήταν πολύ σημαντική για την ΑΕΚ, όχι απλά γιατί έκλεισε εντυπωσιακά τη χρονιά που μας αφήνει σε λίγες μέρες αλλά γιατί, με βάση όλα όσα έδειξε σε ολόκληρο το 2015, μπαίνει με πολύ καλές προοπτικές στην επόμενη.


Ουδείς γνωρίζει ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής στο τέλος του μαραθωνίου, αφού πολλά μπορεί να αλλάξουν στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ομάδα της Λάρνακας ήρθε για να μείνει στην ελίτ του ποδοσφαιρικού μας χώρου.
Αυτή

είναι γενική διαπίστωση και φάνηκε και στην περυσινή περίοδο, αλλά και φέτος που δίνει συνέχεια στην εντυπωσιακή της παρουσία.
Κυρίως, βγάζει υγιέστατη εικόνα αγωνιστικά και οικονομικά, είναι μια ομάδα σουλουπωμένη και κινείται μέσα σε επαγγελματικό πλαίσιο και βεβαίως, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στο ιδιόκτητό της γήπεδο, στέλνει το μήνυμα ότι οι πραγματικά μεγάλες ομάδες στην Κύπρο αυξηθήκαν κατά μία.
Αυτήν θεωρώ σαν τη μεγαλύτερη επιτυχία τις διοίκησης Άντρου Καραπατάκη και με βάση αυτά τα δεδομένα το μέλλον αυτής της ομάδας αναμένεται πολύ ευοίωνο.
Και έχει ανάγκη ο χώρος από αύξηση και της ανταγωνιστικότητας, αλλά και των ομάδων που βγάζουν γενικά πολύ καλή εικόνα, η οποία είναι αποδεχτή και από αντιπάλους τους.
Σε ό,τι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμη και ουδείς πρέπει να προτρέχει να καταδικάζει ομάδες ή και να τις ανεβάζει σε σύντομο χρονικά διάστημα στα... ουράνια.
Είναι μικρές οι διαφορές και για τους υποψήφιους για τον τίτλο αλλά και για έξοδο στην Ευρώπη και βεβαίως το ίδιο συμβαίνει και στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.
Άλλωστε, στη διάρκεια τής μέχρι τώρα πορείας του μαραθωνίου, πολλές ήταν οι φορές όπου το κοντράστ συναισθημάτων ήταν το κυρίαρχο στοιχείο.
Όμως, ένα ντέρμπι, ένα αποτέλεσμα και μια εμφάνιση, καλή ή κακή, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, γι' αυτό και διαμορφώθηκε ως έχει η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα.
Ο επόμενος μήνας θα είναι σημαντικός έως και καθοριστικός για την πορεία των ομάδων και στα του γκρουπ, γιατί απλά κάποιες κινήσεις που θα γίνουν πιθανόν να αλλάξουν προς το καλύτερο ή και το χειρότερο την αγωνιστική εικόνα της όποιας ομάδας.
Γι' αυτό και θα πρέπει να αναμένουμε ακόμη λίγες αγωνιστικές ώστε να δούμε οριστικά κατά πού οδεύουν οι ομάδες, όχι τόσο για το αν θα παραμείνουν στην εξάδα ή στα κάτω, αλλά για το αν θα μπορέσουν να καλυτερέψουν σε σημαντικό βαθμό την υφιστάμενη εικόνα που βγάζουν.
Επί του παρόντος, οι πιο ευτυχείς οπαδοί... στα ψηλά είναι οι φίλοι της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης κατά σειρά, και στα κάτω οι λίγοι, αλλά πιστοί, οπαδοί του Άρη, που συνεχίζει να εκπλήσσει με την εντυπωσιακή του παρουσία.
Οι λοιποί έχουν περάσει και καλές και άσχημες στιγμές και βεβαίως γι' αυτές τις ομάδες, είτε βρίσκονται στα ψηλά είτε στα χαμηλά της βαθμολογίας, ο επόμενος μήνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα