«Επιβίβαση ένστολων» σε πετρελαιοφόρο στα ύδατα μεταξύ Ομάν και Ιράν

 Ένα πετρελαιοφόρο που κάποτε βρισκόταν στο επίκεντρο της κρίσης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ δέχτηκε έφοδο από «ένοπλα μη εξουσιοδοτημένα άτομα» με στρατιωτικές στολές το πρωί της Πέμπτης στα ανοικτά των ακτών του Ομάν.

Σύμφωνα με το Sky News, το Ηνωμένο Βασίλειο Maritime Trade Operations (UKTMO), το οποίο παρέχει προειδοποιήσεις στους ναυτικούς στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι το περιστατικό ξεκίνησε νωρίς το πρωί στα ύδατα μεταξύ

Ομάν και Ιράν.

Το UKTMO αναφέρει ότι έλαβε μια αναφορά από τον υπεύθυνο ασφαλείας του πλοίου ότι άκουγε "άγνωστες φωνές μέσω τηλεφώνου" μαζί με τον καπετάνιο του πλοίου.

UKMTO WARNING 006/JAN/2024 UPDATE 001https://t.co/6a9TLpaLrg#MaritimeSecurity #MarSec pic.twitter.com/7QvQukJhtk

— United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) (@UK_MTO) January 11, 2024

Ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να έρθει σε περαιτέρω επαφή με το σκάφος και ότι οι αρχές διερευνούν το περιστατικό.

Το περιστατικό ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στα ύδατα μεταξύ Ομάν και Ιράν, σε μια περιοχή από την οποία διέρχονται πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται από τα στενά του Ορμούζ.

Ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου διέρχεται από τα στενά του Ορμούζ, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα ύδατα γύρω από το στενό έχουν δει μια σειρά κατασχέσεων πλοίων από το Ιράν μετά την κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας της χώρας.

Το Ιράν και το Ομάν δεν αναγνώρισαν αμέσως την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού

Keywords
Τυχαία Θέματα