Επιβεβαιώνει το Κόμμα για τα ζώα την ύπαρξη λαθρεμπορίου άγριων ζώων

Την ύπαρξη λαθρεμπορίου άγριων ζώων στην Κύπρο, επιβεβαιώνει το Κόμμα για τα ζώα.

Ο Κυριάκος Κυριάκου, πρόεδρος του Κόμματος για τα ζώα, δήλωσε πως «Αυτό το φαινόμενο του λαθρεμπορίου άγριων ζώων το αναδείξαμε για την Κύπρο και για άλλες χώρες εδώ και καιρό. Ακόμα και από τα κατεχόμενα γίνεται λαθρεμπόριο άγριων ζώων».

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία προώθησε στις ελλαδικές και τις κυπριακές

αρχές στοιχεία που παρέπεμπαν σε πιθανή ύπαρξη κυκλώματος παράνομης εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης και εκμετάλλευσης άγριων θηλαστικών στην Κύπρο.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να δώσουν περαιτέρω λεπτομέριες τόσο για την ύπαρξη κυκλώματος όσον και για στοιχεία τα οποία εστάλησαν από την ελληνική οργάνωση ζώων.  

Ο κύριος Κυριάκος Κυριάκου πρόσθεσε πως «Μη σας πω για τις παράνομες εισαγωγές σκύλων ράτσας. Πριν 2-3 χρόνια υπήρξε μεγάλη ποσότητα πουλιών στις ελεύθερες περιοχές και πωλήθηκαν στο εμπόριο. Μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε τι έγινε».

Οι περιπτώσεις εξοργίζουν, με τον πρόεδρο του κόμματος για τα ζώα, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία, λέγοντας πως «Αυτό να το δουν γιατί πέραν του ότι τα ζώα κατά τη μεταφορά τους πεθαίνουν ανά χιλιάδες, είναι και η δημόσια υγεία. Αφού δεν περνούν από έλεγχο, μεταφέρουν ζωονόσεις που κάποιες είναι θανατηφόρες».

Παρά την ύπαρξη εθνικών και ευρωπαϊκών νομοθεσιών, ο Κυριάκος Κυριάκου επισημαίνει ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα, στις χώρες που έχουν ανοιχτά σύνορα.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Κύκλωμα λαθρεμπορίας άγριων ζώων σε Κύπρο και Ελλάδα- Βγάζουν δισεκατομμύρια

Keywords
Τυχαία Θέματα