Επιβεβαιώνει την ένταση στο καφενείο «Spit fire» η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Για την ένταση που προκλήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Πύλη Πάφου και συγκεκριμένα στο ιστορικό καφενείο Spit Fire, που πρώτο αποκάλυψε το SigmaLive, τοποθετείται η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με ανακοίνωση. 

Να θυμίσουμε ότι η ένταση προκλήθηκε όταν άτομα του Δημαρχείου είχαν μεταβεί στην περιοχή για να προχωρήσουν σε υποστυλώσεις και κλάδεμα, ωστόσο δύο Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί έφεραν ένσταση.

Στο σημείο είχαν σπεύσει και μέλη των

Ηνωμένων Εθνών. Οι τούρκοι στρατιώτες έβγαζαν βίντεο το σημείο και ανέφεραν στα άτομα του Δημαρχείου ότι τα κλαδιά που κόπηκαν βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη και ζήτησαν να τους τα επιστρέψουν. 

 Από πλευράς Δημαρχείου Λευκωσίας δήλωσαν στο «Sigmalive» ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους ένταση απλά ήρθαν από την άλλη πλευρά Τούρκοι στρατιώτες που στην συνέχεια αποχώρησαν.  

Ωστόσο, με βάση την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε ένταση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, "η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει τις περιπολίες στην ευαίσθητη περιοχή κοντά στα ερείπια του καφενείου του «Spit fire» και παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα"

Βρίσκεται, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε επαφή και με τις δυο πλευρές και στο ανώτατο επίπεδο, "ούτως ώστε να επιτύχει ειρηνική επίλυση και να αποτρέψει τις εντάσεις". 

"Σε αυτή τη φάση, καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη να αναστείλουν όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες στην εν λόγω περιοχή.

Η ΟΥΝΦΥΚΙΠ είναι εντεταλμένη να διατηρεί την ηρεμία και τη σταθερότητα εντός και γύρω από νεκρή ζώνη", καταλήγει η ανακοίνωση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα