Επιτυχής η έκθεση 'Re-Branded' της ελληνοκύπριας Day-z

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στις 10 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης της Day-z με τίτλο Re-Branded, στο Akamantis Business Center Gallery στη Λευκωσία. Η Day-z θα εκθέτει τη συλλογή της μέχρι τις 17 Μαΐου. Χορηγός της έκθεσης είναι η KPMG Κύπρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε

ο Επίτιμος Πρόεδρος της KPMG στην Κύπρο, κύριος Νίκος Συρίμης. Ο κύριος Συρίμης, στην ομιλία του, ανέφερε ότι «H KPMG, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, στηρίζει τον πολιτισμό και τους νέους καλλιτέχνες και είναι υπερήφανη που μια Κύπρια της Διασποράς έχει καταφέρει να διαπρέψει ανάμεσα σε γνωστούς καλλιτέχνες του εξωτερικού».

Ο κύριος Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, σε σύντομη ομιλία του, συνεχάρη την Day-z για τα σπουδαία έργα της και εξήρε τη σημασία των Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι με τα έργα τους και την προσφορά τους είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της ζωγράφου μίλησε ο αδελφός της Αλέξης Τζούρου, ο οποίος ανέφερε ότι «δουλεύοντας στενά μαζί με την αδελφή μου από την αρχή της καριέρας της, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι σπάνιο στις μέρες μας να βρεις τόσο ταλαντούχα νεαρά άτομα με πάθος για δημιουργία. H Day-z έχει εξελιχθεί από μια ταπεινή ταλαντούχα ζωγράφο σε μια διακεκριμένη καλλιτέχνη, η οποία παρουσίασε τη δουλειά της δίπλα από καταξιωμένους ζωγράφους, όπως ο Banksy».

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν πλήθος κόσμου και άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, επιχειρηματίες, φίλοι και η οικογένεια της ζωγράφου.

H Day-z είναι Ελληνοκύπρια καλλιτέχνης, η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο και αποφοίτησε από τις Καλές Τέχνες του Central του St Martin. Χρησιμοποιώντας ένα ταπεινό μολύβι και χαρτί σαν εργαλεία, συνδυάζει τεχνικές που έμαθε από τους παλιούς δασκάλους, όπως ο M.C Escher και Νταλί, με σύγχρονες ιδέες της τέχνης του δρόμου και της διαφήμισης, όπως ο Banksy, για να δημιουργήσει ένα στιλ που συνδυάζει την τέχνη και την τέχνη του δρόμου. Η Day-z έχει βραβευθεί με το βραβείο Τέχνης Derwent Art Prize 'People's Choice Award' και συγκαταλέγεται μέσα στους 5 ανερχόμενους καλλιτέχνες από τη Saatchi Gallery Magazine.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΈΚΘΕΣΗΣ

Εγκαίνια: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, στις 7:00μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 10/5/2017 – 17/05/2017

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή // 08:00 -20:00

Akamantis Business Center

Αιγύπτου 10, 1097 Λευκωσία

Tel : + 357 22 67 67 97

Στοιχεία Επικοινωνίας Day-z:

email: [email protected], Website: www.day-z.co.uk, Instagram: dayz_art

Keywords
Τυχαία Θέματα