Επιτυχές, από όλες τις πτυχές του, το ετήσιο συνέδριο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 - 6 Ιουνίου στη Λεμεσό, το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Δικηγόρων Εργατικού Δικαίου (European Employment Lawyers Association - EELA). Το συνέδριο του EELA θεωρείται ως το σημαντικότερο, σε πανευρωπαϊκή βάση, ετήσιο γεγονός στον τομέα του Εργατικού Δικαίου και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική πόλη. H φετινή έκδοση του συνεδρίου, το «EELA 2015 - Cyprus» συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά προσέλευσης, δεδομένου ότι το παρακολούθησαν πέραν των 400 δικηγόρων και επιστημόνων

νομικών από περισσότερες από 25 Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου απηύθυναν ομιλίες εμπειρογνώμονες διεθνούς εμβέλειας από τον τομέα του Δικαίου, της Οικονομίας και της Πολιτικής, ανάμεσά τους και ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος εστίασε το θέμα της παρέμβασής του στη συσχέτιση ανάμεσα στο Εργατικό Δίκαιο και την ευημερία της οικονομίας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε κυρίως στο Συνεδριακό Συγκρότημα των Χαρουπόμυλων Λανίτη, ήταν, μεταξύ άλλων, ο τρόπος με τον οποίο το ευρύτερο οικονομικό κλίμα επηρεάζει την κατεύθυνση του εργατικού δικαίου, τα νομικά ζητήματα που αφορούν την απόσπαση εργαζομένων, τις διακρίσεις λόγω ηλικίας, η απασχόληση και η συνταξιοδότηση στην Ευρώπη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τη διαιτησία στις εργατικές διαφορές, με παρουσίαση μερικών εκ των πρόσφατων αποφάσεων και των τρεχουσών υποθέσεων ενώπιον Ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Οι σύνεδροι, εκτός των ενδιαφέροντων ομιλιών και συζητήσεων που παρακολούθησαν, είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν την αρχαία ιστορία της Κύπρου και να πάρουν μια γεύση από τον πλούσιο πολιτισμό μας, αφού επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, όπου απόλαυσαν κονσέρτο κλασσικής και μοντέρνας μουσικής από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Ιδιαίτερες εντυπώσεις τους άφησε και η κυπριακή κουζίνα, καθώς δοκίμασαν παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα μεσογειακής κουζίνας σε ένα φαντασμαγορικό gala dinner που διοργανώθηκε στους κήπους του Amathus Beach Hotel.

Όλοι οι σύνεδροι αποχώρησαν από την Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ζεστή φιλοξενία και το φιλότιμο των Κυπρίων. Κατενθουσιασμένοι έμειναν επίσης με και τις πανέμορφες κυπριακές παραλίες τις οποίες, όπως είπαν, σκοπεύουν όχι μόνο να διαφημίσουν στη χώρα τους, αλλά και να επισκεφτούν ξανά στο εγγύς μέλλον, κάτι που καταδεικνύει πως ο επαγγελματικός τουρισμός είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος τομέας που τοποθετεί την Κύπρο ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για διοργάνωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συνεδρίων διεθνούς εμβέλειας και προσφέρει σημαντικότατα οφέλη στην οικονομία του τόπου προωθώντας, την ίδια στιγμή, και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Οικοδεσπότης του συνεδρίου ήταν το δικηγορικό γραφείο «Γιώργος Ζ. Γεωργίου &Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.» και την όλη διοργάνωση ανέλαβε η εταιρεία Easy Conferences. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση Sigma και το συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα