Επίτροπος Εθελοντισμού-Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης με κοινό στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά και την ενδυνάμωση του ρόλου της Κοινωνίας των Πολιτών σε όλα τα επίπεδα.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού που μεταδίδει το ΓΤΠ, η συνεργασία των δύο δημόσιων φορέων εστιάζει, μεταξύ άλλων, σε έργα προσφοράς

υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον πολίτη με κύριους άξονες τον εθελοντισμό και την κοινωνική συνοχή, στην υλοποίηση εθελοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη της ενεργού πολιτότητας και την εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και στην από κοινού διεκδίκηση χρηματοδότησης για ερευνητικά και εκπαιδευτικά έργα και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη σημείωσε ότι ο εθελοντισμός είναι η δύναμη της Κοινωνίας των Πολιτών και αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προτεραιοτήτων για συνεργασία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας. Σημείωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της εκπαίδευσης για την προώθηση της ισότητας, την καλλιέργεια διαπολιτισμικών ικανοτήτων και την ενίσχυση της ενεργού πολιτότητας.

Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Π. Πασιαρδής υπογράμμισε ότι η κοινωνική προσφορά και η ουσιαστική συμβολή στην πολιτισμική και βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας αποτελεί μία από τις κύριες επιδιώξεις του Πανεπιστημίου. Πρόσθεσε πως πρόκειται για μία αξία που διαπνέει τη στρατηγική και την καθημερινή λειτουργία του, σημείωσε, όπως ακριβώς και η προώθηση της δια βίου μάθησης, που μετουσιώνεται από το ΑΠΚΥ σε πραγματικότητα, μέσα από την προσφορά σπουδών και επιμόρφωσης αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα