Επιτροπή Βιοηθικής: Οι αποφάσεις που έλαβε για το ζήτημα της ευθανασίας

Τέσσερις σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου, μετά από συνεδρία που είχαν χθες Τέταρτη (20/10).

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Φελλά, ο οποίος εξήγησε τις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διεξαγωγή παγκύπριας έρευνας με στόχο να ερευνηθούν οι γνώσεις και οι απόψεις των Κυπριών για το ζήτημα της ευθανασίας.

Δεύτερη απόφαση είναι

να σταλεί η επίσημη επιστολή προς το Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο με στόχο να ερευνηθούν οι γνώσεις και οι στάσεις των ιατρών στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δρ. Φελλάς διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Βιοηθικής έχει εξαιρετική σχέση με τον ΠΙΣ και ως επιτροπή θεωρούν ως εξαιρετικά σημαντικές τις απόψεις των ιατρών. 

Τρίτον αποφασίστηκε η ημερίδα στρογγυλής τραπέζης, η οποία θα διεξαχθεί μέσα Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή θεολόγων, κοινωνιολόγων, νομικών και άλλων επιστημόνων.

Τέταρτη απόφαση είναι η έκδοση γνώμης από την Επιτροπή Βιοηθικής για το ζήτημα της ευθανασίας. Ο Δρ. Φελλάς εξήγησε ότι το 2008 εκδόθηκε γνώμη για το ζήτημα της ανακουφιστικής φροντίδας στην οποία μέσα συμπεριλαμβανόταν και η ευθανασία, αλλά τώρα θα εκδοθεί συγκεκριμένη απόφαση για το ζήτημα. 

Υπενθυμίζεται ότι το φάκελο ευθανασία άνοιξε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής

Διαβάστε ακόμη:

Ανοίγει ο φάκελος «ευθανασία» -«Έζησα τραγικές στιγμές στην οικογένεια μου»

Σύντομα ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η ευθανασία

Keywords
Τυχαία Θέματα