Επιτρέπεται το μπουρκίνι σε δημόσιες πισίνες στη πόλη Γκρενόμπλ της Γαλλίας

Η γαλλική πόλη της Γκρενόμπλ ενέκρινε τη Δευτέρα τη χρήση του λεγόμενου «μπουρκίνι» από τις μουσουλμάνες σε δημόσιες πισίνες, αναζωπυρώνοντας μια από τις πιο επίμαχες συζητήσεις στη χώρα σε σχέση με τις θρησκευτικές ελευθερίες στην ενδυμασία.

Το ολόσωμο μαγιό που χρησιμοποιούν ορισμένες μουσουλμάνες για να καλύπτουν το σώμα και τα μαλλιά τους ενώ κάνουν μπάνιο, έχει γίνει αμφιλεγόμενο σημείο συζήτησης. Δεξιές αλλά και φεμινιστικές οργανώσεις θεωρούν ως προσβολή των κοσμικών παραδόσεων της Γαλλίας

την ενδυμασία αυτή.

Το μπουρκίνι απαγορεύεται στις περισσότερες δημόσιες πισίνες στη Γαλλία για λόγους υγιεινής και όχι για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δήμαρχος της Γκρενόμπλ, Eric Piolle, ένας από τους υψηλόβαθμους πολιτικούς των Πρασίνων της χώρας, ο οποίος ηγείται ενός ευρέος αριστερού συνασπισμού στο δημοτικό συμβούλιο, υποστήριξε την κίνηση, αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

Κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να εγκρίνει το μέτρο, παρόλο που δεν είχε την υποστήριξη του δικού του κόμματος EELV.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου, ο πρώην δεξιός δήμαρχος Alain Carignon τόνισε ότι έπρεπε να είχε διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα