Επίθεση σε ακτιβιστές για αμπελοπούλια - Δείτε βίντεο απο ΒΒ

Τραμπουκισμοί σημειώθηκαν στις Βρετανικές Βάσεις για μια ακόμα φορά με αφορμή την παρουσία ευρωπαίων ακτιβιστών σε χώρο των ΒΒ.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, "βίαια επίθεση σημειώθηκε χθες κατά ευρωπαίων ακτιβιστών της οργάνωσης Committee Against Bird Slaughter (CABS), οι οποίοι διεξάγουν εκστρατεία κατά της παράνομης παγίδευσης στο νησί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Pro Biopersity Foundation (SPA)".

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της

νύκτας και ενώ συνεργάζονταν με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στην καταγγελία σημείου παγίδευσης στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Αγίου Νικολάου.

Το ιστορικό της επίθεσης

Καθώς επισκέπτονταν το σημείο αυτό με την συνοδεία της Αστυνομίας των Βάσεων, τους πλησίασε όχημα, ο οδηγός του οποίου εν παρουσία της αστυνομίας επιτέθηκε στους ακτιβιστές κτυπώντας επανειλημμένα το αυτοκίνητο του στο όχημα που επέβαιναν. Στην συνέχεια προσπάθησαν να αποφύγουν τις επιθέσεις απομακρυνόμενοι από το σημείο αλλά ο δράστης συνέχισε να επιτίθεται σε μια προσπάθεια ακινητοποίησης τους. Το περιστατικό συνέχισε για τουλάχιστον 10 λεπτά σε μια καταδίωξη που θυμίζει Χολιγουντιανές ταινίες, με το περιπολικό της αστυνομίας να είναι ανίκανο να σταματήσει την επίθεση και να συνοδεύει απλά τους ακτιβιστές μέχρι που έφτασαν στον αστυνομικό σταθμό των Βάσεων στην περιοχή Αγίου Νικολάου.

Δείτε εδώ σχετικά: Ένα χρόνο μετά ο Χαμπουλας «ξαναχτυπά» με αμπελοπούλια

"Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το όχημα του δράστη είναι καταχωρημένο στο όνομα γνωστού ‘εγκληματία’ της περιοχής, ο οποίος πέραν από τις άλλες παράνομες δραστηριότητες του, ‘βγάζει το ψωμί του’ θανατώνοντας και εμπορεύοντας προστατευόμενα πτηνά (αμπελοπούλια και άλλα), μια παράνομη δραστηριότητα που αποφέρει ετησίως 16 εκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας.

Ο παγιδευτής αυτός είναι ευρέως γνωστός τόσο στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων όσο και στην Κυπριακή Αστυνομία και έχει καταγγελθεί επανειλημμένως στις Αρχές από τους ακτιβιστές της οργάνωσης CABS. Παρά το γεγονός ότι θανατώνει και εμπορεύεται προστατευμένα πτηνά σε καθημερινή βάση από πολλαπλά σημεία παγίδευσης τόσο στις Βρετανικές Βάσεις όσο και στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεν έχει ακόμη συλληφθεί από τις Αρχές.

Το γεγονός αυτό προφανώς τον έχει αποθρασύνει όλο και περισσότερο, τολμώντας ακόμη και να επιτεθεί σε ευρωπαίους πολίτες στην παρουσία αστυνομικών!", αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου.

"Το αίσθημα ασυλίας που αισθάνεται ο συγκεκριμένος ‘μαφιόζος’ θυμίζει Χολιγουντιανές ταινίες της δεκαετίας του 60’. Δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανόν σε ευρωπαϊκή χώρα τον 21ο αιώνα", δήλωσε ο Andrew Rose, αφυπηρετείς αξιωματικός του Βρεττανικού Στρατού και τώρα ακτιβιστής της οργάνωσης CABS. "Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος και οι Βρεττανικές Βάσεις να παραμένουν ‘Άγρια Δύση’ για τους παγιδευτές άγριων πτηνών. Καλούμε τις Αρχές να διαλευκάνουν άμεσα το περιστατικό, το οποίο ήταν ξεκάθαρα επίθεση κατά της ζωής των τεσσάρων ακτιβιστών. Ευτυχώς, όλοι οι ακτιβιστές είναι καλά, μονάχα χάρη στην ικανότητα τους να οδηγήσουν το άσχημα καταστραμμένο όχημα τους στον αστυνομικό σταθμό, παρά τις προσπάθειες του δράστη.", σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα