Επίθεση κατά των ΜΜΕ από ΟΥΝΦΙΚΥΠ–Προσπάθεια να δικαιολογηθεί η ανεπάρκειά της

Επίθεση κατά των ΜΜΕ περιλαμβάνεται στο άτυπο προσχέδιο της Έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στα οποία αποδίδεται ευθύνη για «διχαστική λογική» σε τοπικά επεισόδια χαμηλού επιπέδου.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ βλέπει τη δημοτικότητά της στο νησί να ξεθωριάζει, ιδίως από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται, η ειρηνευτική δύναμη βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπη με αντίθετα αφηγήματα, ενώ, προστίθεται ότι ορισμένα δημοφιλή Μέσα, έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις

παραποιήσει ορισμένα από τα περιστατικά στη νεκρή ζώνη.

Η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί, η οποία ενισχύεται και από αρμόδιες πηγές, είναι πως τόσο ο Κόλιν Στιουαρτ όσο και άλλοι αρμόδιοι αξιωματούχοι της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τρέχουν να δικαιολογήσουν στους ανωτέρους τους στη Νέα Υόρκη, τη δική τους ανεπάρκεια και την πολλές φορές απροθυμία να παρέμβουν για επιτήρηση της τάξης. Ενώ, την ίδια ώρα, δέχονται πιέσεις από το κατοχικό καθεστώς για το ρόλο τους στις κατεχόμενες περιοχές, στις οποίες εκ των πραγμάτων, υποκύπτουν.

Το Σίγμα βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή σε περιστατικά στη νεκρή ζώνη, τόσο στη Δένεια, όσο και στον Αστρομερίτη και στο γήπεδο της Τσετινκαγια. Οι εικόνες διέψευδαν από μόνες τους τους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Εθνών. Εύλογα λοιπόν είναι τα ερωτήματα, ποια είναι αυτά τα παραποιημένα γεγονότα που αναφέρονται στις εκθέσεις, τουλάχιστον από πλευράς των Ε/κ ΜΜΕ.

Ενδεικτικό το ότι και στο παρελθόν υπήρχαν παρόμοια περιστατικά, με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να θέτει τους δικούς της ισχυρισμούς. Αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο εύκολο, εξού και οι αντιδράσεις. Τόσο τα ρεπορτάζ, όσο και η στάση των ειρηνευτών, οδήγησαν την Κυπριακή Δημοκρατία, να καταγγείλει δημόσια τον Κόλλιν Στιούαρτ για μεροληψία. Την ίδια ώρα, με αυτοψίες του Σίγμα, διαψεύστηκαν ρεπορτάζ από Τ/κ μέσα, τα οποία έθεταν ψευδείς ισχυρισμούς, επιδιώκοντας να ανοίξουν ουσιαστικά τον δρόμο στο κατοχικό καθεστώς, να θέτει προσκόμματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Διαβάστε ακόμη: Προσχέδιο ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Ευθύνες και στα δύο μέρη αποδίδει ο Γκουτέρες


Πρώτη αντίδραση Λευκωσίας

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Λευκωσία δυσφορεί με το συνολικό περιεχόμενο του προσχεδίου. Όπως αναφέρθηκε, οι προσδοκίες είναι πλέον χαμηλές, καθώς δεν αναμένονται δραματικές αλλαγές, όμως, η προσπάθεια θα γίνει. Πρέπει να επισημανθεί ωστόσο, το ότι η διαρκείς υποχωρήσεις οδήγησαν στην αποθράσυνση τόσο του κατοχικού καθεστώτος, όσο και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που λειτουργεί ξεκάθαρα πλέον ως δούρειος ίππος.

Διαβάστε επίσης: Πύλη Πάφου: Με fake news θέτει νέα αξίωση στην νεκρή ζώνη το κατοχικό καθεστώς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, ΜΜΕ, ΟΥΝΦΙΚΥΠ–Προσπάθεια,epithesi, mme, ounfikyp–prospatheia