Επίθεση Άντρου σε Κυβέρνηση: Ο Πρόεδρος δεν χρειάζεται το ΑΚΕΛ για να φθαρεί

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος μίλησε για την πανδημία και το Κυπριακό, ενώ επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για την εγκατάσταση συρματοπλέγματος.

Αρχικά μίλησε για τον ένα χρόνο «ζωής» της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση δεν είναι αρκετά. «Αντιφατικές και παράλογες αποφάσεις που λήφθηκαν, μεγιστοποίησαν τα προβλήματα».

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ

πραγματοποιεί συνεχώς συναντήσεις με μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανθρώπους που έμειναν στο περιθώριο. «Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους και να λύσει τα προβλήματα τους. Είναι εκτός πραγματικότητας με το να κάθονται στα γραφεία και να παίρνουν εγκεφαλικές αποφάσεις».

Συμπλήρωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν είχε καμία ενημέρωση αν θα υπάρχει χαλάρωση των μέτρων, καθώς η Κυβέρνηση προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις χωρίς να ρωτήσει κανένα, ενώ επεσήμανε ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης συγκρούονται με εκείνες των επιδημιολόγων.


Στη συνέχεια ο κύριος Κυπριανού μίλησε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ο Αναστασιάδης δεν χρειάζεται τη βοήθεια του ΑΚΕΛ για να φθαρεί το όνομα του. «Πως είναι δυνατόν να πηγαίνει δωρεάν ταξίδια και μετά να δίνει 42 διαβατήρια. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο Πρόεδρος θα παραιτείτο. Συμπλήρωσε ότι αν έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο τότε θα απολογηθεί.


Όσον αφορά το Κυπριακό, ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν συμβαδίζουν με αυτές της Κυβέρνησης. «Δεν γίνεται ο κύριος Νεοφύτου να συμφωνεί μαζί μας, η Κυβέρνηση να δηλώνει ότι συμφωνεί με τον Αναστασιάδη και μετά να μας λένε φερέφωνα της Τουρκίας».  

Μίλησε για την πενταμερή δηλώνοντας ότι τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά από ότι ήταν στο Γκραν Μοντάνα. «Το παρατεταμένο αδιέξοδο έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προχωρά σε αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος μίλησε και για το ζήτημα που προέκυψε με το συρματόπλεγμα, επισημαίνοντας ότι επί Δημήτρη Χριστόφια, υπήρχε σχεδιασμός για αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων για επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής. «Μετά τη μείωση της θητείας και το κλείσιμο φυλακίων δεν εγκατέστησαν κάμερες για σωστή επιτήρηση». Εξήγησε ότι εγκατάσταση συρματοπλέγματος σκεφτόταν μόνο ο Τραμπ και Όρμπαν.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: ΚΕ σε ΑΚΕΛ: Ποιος ζει τελικά ανάμεσα στον κόσμο και ποιος στα γραφεία;

Keywords
Τυχαία Θέματα