Επίθεση… αγάπης από Ευσταθίου σε Τορναρίτη για πρώτη φορά στο ΣΙΓΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν οι Νίκος Τορναρίτης, Κωστής Ευσταθίου και Παύλος Μυλωνάς. Ένα 24ωρο μετά τις παράνομες εκλογές, λίγες μέρες μετά το άνοιγμα μέρους παραλίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και ανήμερα της νέας τουρκικής πρόκλησης με την αποστολή του Oruc Reic στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι εκπρόσωποι ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

διασταύρωσαν ξίφη κυρίως, ως προς το τι (δεν) έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε τώρα.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η… επίθεση αγάπης του Κωστή Ευσταθίου της ΕΔΕΚ προς το πρόσωπο του Νίκου Τορναρίτη. Ο ίδιος είπε ότι το αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τον κ.Τορναρίτη. «Με έχει εκπλήξει πολύ θετικά όταν είμασταν μαζί στο εξωτερικό. Χωρίς να χρωματίζει τις θέσεις του και χωρίς να μεταφέρει τα εσωτερικά μας προβλήματα στο εξωτερικό (και πολύ καλά κάνει). Πάντοτε υποστηρίζει με σαφήνεια τις ελληνοκυπριακές θέσεις. Ότι δηλαδή το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής και όχι ενδοκυπριακό. Υπάρχουν συνάδελφοι και κόμματα που δεν το κάνουν. Τον εκτιμώ αλλά δεν παύω να διαφωνώ μαζί του σε κάποια ζητήματα», είπε ο κ.Ευσταθίου.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι το Κυπριακό δυστυχώς ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία και αυτό είναι αυταπόδεικτο σε πολλά ζητήματα. «Ο παράγοντας χρόνος είναι συντριπτικό στοιχείο εναντίον των διεκδηκίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα γεωπολιτικά συμφέροντα των χωρών που μας επηρεάζουν είναι καταλυτικά», συμπλήρωσε επίσης ο κ.Τορναρίτης.Από πλευράς του ο Παύλος Μυλωνάς τόνισε ότι θα πρέπει να «απευθυνθούμε στην κοινωνία με ειλικρίνεια».

Ο κ.Μυλωνάς διερωτήθηκε τι θα γίνει αν αύριο καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών είτε ο Ακιντζί είτε ο Τατάρ και μας πουν ότι για να πάρουμε την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θα πρέπει να ξεχάσουμε τη Μόρφου. «Οι Τούρκοι δεν εφάρμοσαν ποτέ καμιά υπόσχεση και καμιά συμφωνία η οποία δεν θα εξυπηρετούσε τον στρατηγικό τους στόχο», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μυλωνάς.  

Keywords
Τυχαία Θέματα