Επίθεση Accept σε ΠΟΕΔ λόγω άρνησης συμμετοχής στην πορεία

Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πορεία υπερηφάνειας την οποία διοργανώνει η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εισηγήθηκε στην ΠΟΕΔ να συμμετέχει στην πορεία, κάτι το οποίο απέρριψε η πλειοψηφία του Διοικητικού της ΠΟΕΔ.

Η Accept αντέδρασε στην άρνηση της ΠΟΕΔ να μην συμμετέχει στην πορεία και με

ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΟΕΔ αρνείται να τους συμπεριλάβει στους κόλπους της τονίζοντας ότι πέρσι αρνήθηκε να ανυψώσει την πολύχρωμη σημαία στο κτήριο της.
Στην ανάρτηση τους συνεχίζουν λέγοντας τα εξής,

«Είναι πραγματικά κρίμα, οι κατεξοχείς φορείς κουλτούρας αποδοχής και συμπερίληψης να διακατέχονται από τέτοιες απορριπτικές τάσεις. Μάλιστα, στη φετινή συνάντηση, ακούστηκαν φράσεις του τύπου, "δεν είμαι ομοφοβικός ΑΛΛΑ...", "ναι στον γάμο που θέλουν αλλά ΟΧΙ στην τεκνοθεσία", "ας κάνουν ό,τι θέλουν στο κρεβάτι τους αλλά όχι να προωθούν την ατζέντα τους στα παιδιά μας", φράσεις που μας προκαλούν λύπη και απαισιοδοξία για το μέλλον.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σχολεία αποτελούν το εκκολαπτήριο της ομοφοβίας. Αλίμονο στο αγόρι που είναι θηλυπρεπές ή στο κορίτσι που είναι ανδροπρεπές. Κι αυτό γιατί ο σεξουαλικός προσανατολισμός εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στα σχολεία. Η ομοφοβία δε διδάσκεται. Κρύβεται πίσω από τη γενική ορολογία "εκφοβισμός". Πουθενά όμως δεν ακούγεται η φράση "ομοφοβικός εκφοβισμός". Στην ύλη δεν υπάρχει ο όρος αυτός.

Έτσι, δημιουργείται στο παιδί η εντύπωση ότι η θηλυπρέπεια/ανδροπρέπεια, η ομοφυλοφιλία και η τρανς ταυτότητα ως πράματα άρρωστα, κακά, μεμπτά.
Οι εκπαιδευτικοί, με την κατάλληλη ύλη και εκπαίδευση, έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τα πιο πάνω. Να εμπνεύσουν στα παιδιά τον πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Δυστυχώς όμως, με την πρόσφατη στάση τους καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Η Accept θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με την ΠΟΕΔ με σκοπό να μεταπείσει την οργάνωση, να διασκεδάσει τις ανησυχίες της και να βρουν τρόπους συνεργασίας για το καλό των παιδιών μας».

Διαβάστε επίσης: Accept ΛΟΑΤΙ:Πορεία Υπερηφάνειας τον Σεπτέμβριο με σύνθημα «Γάμος για ούλλους»

Keywords
Τυχαία Θέματα