Επιθέσεις αιτητών ασύλου σε ευρωπαίες γυναίκες

Πανευρωπαϊκές διαστάσεις λαμβάνουν οι κακοποιήσεις Ευρωπαίων γυναικών από αιτητές ασύλου.

Και η αυστριακή κοινή γνώμη συγκλονίζεται από καταγγελίες γυναικών ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς.

Οπως μεταδίδουν τα αυστριακά ΜΜΕ, στην πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ένας 23χρονος από τη Συρία αιτητής ασύλου κακοποίησε σεξουαλικά μια 20χρονη. Την ίδια νύχτα, ένας 58χρονος Αφγανός

επίσης αιτητής ασύλου επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια 58χρονη. Επίσης, 22χρονη κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι της επιτέθηκαν με σκοπό να την βιάσουν. Οι άγνωστοι ανήκαν σε ομάδα αλλοδαπών άγνωστης καταγωγής.Η αστυνομία στο Σάλτσμπουργκ συνέλαβε έναν άλλο Αφγανό 24 ετών για σεξουαλική κακοποίηση νεαρής.

Η αυστριακή αστυνομία καλεί και άλλες γυναίκες οι οποίες πιθανόν να έχουν κακοποιηθεί να προβούν σε καταγγελίες.

Εν τω μεταξύ, σάλος ξέσπασε στην Αυστρία μετά τη δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας στη Βιέννη ότι οι γυναίκες πρέπει πλέον να συνοδεύονται όταν κυκλοφορούν το βράδυ. Η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας είπε ότι οι γυναίκες δεν αποδέχονται περιορισμούς. Το κόμμα των Πρασίνων στην Αυστρία κάλεσε την αστυνομία να κάνει σωστά τη δουλειά της προκειμένου οι γυναίκες να νοιώθουν ασφαλείς.

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία πολλά ΜΜΕ επικρίνουν την αστυνομία στην Κολωνία ότι εσκεμμένα δεν ανέφερε την καταγωγή των ανδρών που επιτέθηκαν σεξουαλικά σε γυναίκες το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς καθώς αυτό δεν θεωρείται `πολιτικά ορθό`.

Στη Γερμανία όσο και στην Ελβετία όπου επίσης υπήρξαν καταγγελίες για κακοποιήσεις γυναικών από αιτητές ασύλου ξεκίνησε συζήτηση για την ένταξη των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Η γερμανική αστυνομία θεωρεί ότι οι επιθέσεις ήταν οργανωμένες καθώς ξέσπασαν ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Οι ανακριτές της υπόθεσης στην Κολωνία βρήκαν στις τσέπες δύο εκ των Βορειοαφρικανών οι οποίοι συνελήφθησαν, διάφορα φυλλάδια στα οποία αναγράφονταν στα αραβικά διάφορες αισχρού περιεχομένου σεξουαλικές φράσεις που παραπέμπουν σε βιασμούς, καθώς και σε φόνους όπως "θα σε σκοτώσω”. Επίσης, οι ύποπτοι είχαν βιντεογραφήσει στα κινητά τους τηλέφωνα τις επιθέσεις που εξαπέλυαν κατά των γυναικών.

Μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα παραδίδει στους αιτούντες άσυλο μαθήματα με τα οποία θα τους εξηγεί πώς να συμπεριφέρονται με σεβασμό στις γυναίκες, όπως ακριβώς πράττει η Νορβηγία. Στοιχεία που μεταδίδουν γερμανικα ΜΜΕ καταδεικνύουν πως ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί αγοράζουν όπλα και ειδικά σπρέι για προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα