Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ποιότητα επιθετικά, βρήκε μεγάλα σουτ από Μπέικον, Λι και το… μεγαλύτερο από τον Ντέρικ Ουίλιαμς. Νίκη-ανάσα μετά από 6 σερί ήττες απέναντι στην Μακάμπι με 88-86.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο σερί των έξι ηττών στην Euroleague, νικώντας την ποιοτική Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βρίσκεται εντός της ζώνης των πλέι

οφ. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς και στο φινάλε οι Ισραηλινοί λίγο έλειψε να... κλέψουν το διπλό. Όμως, ένα «κρεσέντο» του Ντουέιν Μπέικον και μια «τρίποντη βόμβα» του Ντέρικ Ουίλιαμς έβαψαν πράσινο το τελικό αποτέλεσμα.

Με την νίκη αυτή, η οποία ανήκει σχεδόν σε όλους τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς, που έδειξαν χαρακτήρα και έβγαλαν το επιθετικό ταλέντο τους, ο Παναθηναϊκός έχει πια 7-12 ρεκόρ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τους Ισραηλινούς να υποχωρούν στο 10-9.

Ο Πάρις Λι ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών (21π.), «αγγίζοντας» το career-high του, ο Ντουέιν Μπέικον έβαλε 19 πόντους (10π. στην 4η περίοδο) και ο αποφασιστικός Γιώργος Παπαγιάννης μέτρησε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ. Όμως, ο τίτλος του πολυτιμότερου πηγαίνει δικαίως στον Ντέρικ Ουίλιαμς, που με ένα... καρυδάτο game winner τρίποντο «ξέρανε» τους Ισραηλινούς. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είχε 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, με το σουτ του στο τελευταίο λεπτό να κάνει την διαφορά. 

Από την άλλη πλευρά, πρώτος σκόρερ της Μακάμπι ήταν ο ασταμάτητος Μπόνζι Κόλσον που έκανε ένα αδιανόητο double - double με 29 πόντους (με 12/13 σουτ) και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Ουέιντ Μπόλντγουιν τον ακολούθησε (21 πόντοι). Όμως, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού αστόχησε σε σουτ μέσης απόστασης at the buzzer, που θα πήγαινε το ματς στην παράταση.

Διαβάστε περισσότερα στο SPORTIME.

Keywords
Τυχαία Θέματα