Επιτέλους "διπλό" για την Μπαρτσελόνα

Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, η Μπαρτσελόνα νίκησε την Χετάφε 0-2. Αυτό ήταν το πρώτο διπλό των Καταλανών φέτος. Οι Μπλαουγκράνα μετά από το κάζο του Άνφιλντ δεν είχαν νικήσει μακριά από το Καμπ Νόου (VIDEOS).

Η ζωή χωρίς τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα είναι δύσκολη. Οι Μπλαουγκράνα δεν παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά με αντίπαλο την Χετάφε κατάφεραν και να νικήσουν και να πετάξουν από πάνω τους την κατάρα του Άνφιλντ.

Η ομάδα του Βαλβέρδε, μετά από την ιστορική ανατροπή της Λίβερπουλ στα ημιτελικά

του Champions League, δεν είχε καταφέρει να κάνει νίκη εκτός Καμπ Νόου.

Οι Καταλάνοι, λοιπόν, βρήκαν μπροστά τους στο πρώτο ημίχρονο μία αξιόμαχη Χετάφε. Οι Μαδριλένοι πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να βρουν το λάθος της αντίπαλης άμυνας. Στα μετόπισθεν η Μπάρτσα δεν ήταν σταθερή, αλλά δεν έπεσε σε καμία παγίδα με τον Τερ Στέγκεν, επίσης, να είναι εξαιρετικός.

Μάλιστα, ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πάρει κεφάλι στο σκορ η Μπάρτσα. Στο 41ο λεπτό, ο κίπερ των φιλοξενούμενων βγήκε από την εστία του, σταμάτησε επίθεση της Χετάφε και με φοβερή πάσα βρήκε τον Λουίς Σουάρες που είχε αρχίσει να κάνει την κίνηση. Ο Ουρουγουανός από την πλευρά του όταν αντιλήφθηκε ότι ο Σόρια δεν ήταν καλά τοποθετημένος πέρασε την μπάλα από πάνω του και σημείωσε το 0-1. Αυτή ήταν η πρώτη ασίστ τερματοφύλακα στην La Liga, στον 21ο αιώνα:

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πάλι με την "βοήθεια" του Σόρια, η Μπαρτσελόνα "καθάρισε" το παιχνίδι. Ο Πέρεθ έπιασε ένα μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας της Χετάφε έπεσε για να μπλοκάρει με την μπάλα να "ζωντανεύει" και να του φεύγει από τα χέρια. Εκείνη τη στιγμή ο Φίρπο που είχε ανέβει στην περιοχή των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε το λάθος και έκανε το 0-2 στο 49':

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Χοσέ Μπορδαλάς έχασε τη μαχητικότητά της. Ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με την Μπαρτσελόνα να πηγαίνει το ματς... σβηστά. Μόνο στο 82', που αποβλήθηκε ο Λανγκλέ με δεύτερη κίτρινη, η Χετάφε κάτι προσπάθησε να κάνει. Την καλύτερή της στιγμή στο β' μέρος την πραγματοποίησε στο 85', με μία κεφαλιά του Άνχελ που πέρασε άουτ. Με αυτή την νίκη η Μπάρτσα ανέβηκε στην δεύτερη θέση και περιμένει το αποτέλεσμα του Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης.

πηγή sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα