Επιτελείο Λιλλήκα: Προτάσεις για την οικονομία

Σε δήλωση του ο Επικεφαλής Εκστρατείας του επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα, Ανδρέας Αποστόλου, αναφέρθηκε στο ζήτημα της οικονομίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να αποτελέσουν μέρος της λύσης.

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση:

Είναι αδιανόητο αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική κρίση να αναλώνονται σήμερα σε στημένες προεκλογικές αντιπαραθέσεις για το ποιος ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο για την τραγική κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο κ. Μαλάς ο οποίος ήταν μέλος της διακυβέρνησης του κ. Χριστόφια,

όσο και η ηγεσία του ΔΗΚΟ που συγκυβέρνησε και με τους δύο αλλά και ο Νικόλας Παπαδόπουλος που στήριξε τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, φέρουν βαρύτατες και ασήκωτες ευθύνες.

Δεν μπορούν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να αποτελέσουν μέρος της λύσης.

Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην παραγωγή πολιτικής και στην κατάθεση συγκεκριμένων/κοστολογημένων προτάσεων για να δώσουμε λύση στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν.

Συγκεκριμένα προτείναμε:

Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους καταθέτες και τους κατόχους αξιογράφων.

Ταμείο Χρηματοπιστωτικών διευκολύνσεων για να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και την μικρή επαγγελματική στέγη. (Να θυμίσουμε ότι τον Νόμο των εκποιήσεων τον ψήφισαν το Σεπτέμβρη του 2014 οι ηγεσίες ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ)

Προτείναμε εφτά συγκεκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για την ανεργία.

Προτείναμε στήριξη των ευάλωτων ομάδων όπως στην ομάδα των χαμηλοσυνταξιούχων με πρόταση μας η κατώτατη σύνταξη να είναι πάνω από το όριο της φτώχειας.

Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε προσηλωμένοι στην παραγωγή πολιτικής και να καταθέτουμε προτάσεις μακριά από άγονες και στημένες αντιπαραθέσεις που δεν δίνουν λύση στα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα