Επιτακτική ανάγκη η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη–Γ.Σαββίδης: Κατατίθενται νομοσχέδια

Για το ζήτημα των Δικαστηρίων, της επαναλειτουργίας και της καθυστέρησης στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα.

Ο Γιώργος Σαββίδης είπε αρχικά ότι η Δικαιοσύνη στην Κύπρο είναι σε ψηλό επίπεδο. «Με στενοχωρεί ότι δεν έχουμε ηλεκτρονική δικαιοσύνη στην Κύπρο. Παραμελήσαμε για πολλά χρόνια την

Δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο. Είναι διαχρονικό θέμα των Κυβερνήσεων. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να επενδύσουμε όλοι», είπε ο κ.Σαββίδης.

Όπως είπε ο Υπουργός, έγιναν και γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Γίνεται προσπάθεια για ηλεκτρονική καταχώρηση δικογράφων και ένορκων δηλώσεων για να αποσυμφορηθούν τα πρωτοκολλητεία», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι σε αυτή την χώρα σεβόμαστε την ανεξαρτησία στα Δικαστήρια, είναι θέμα των Δικαστηρίων, τους απασχολεί και αυτούς η καθυστέρηση.

Αυτή την βδομάδα θα κατατεθούν τα νομοσχέδια για σοβαρές δομικές αλλαγές των Δικαστηρίων. Αν και στην επόμενη ανάγνωση των τροποποίησεων είμαστε όπως την προηγούμενη, πιστεύω ότι θα μπορέσουν να ψηφιστούν και έτσι να τα περάσουμε σε νόμο το συντομότερο δυνατό», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση έκανε στις Τομές στα Γεγονότα η Πρόεδρος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, Έφη Παπαδοπούλου, η οποία διευκρίνισε ότι δεν εκκρεμεί οτιδήποτε ενώπιον της υπηρεσίας της.

Σε δική του παρέμβαση, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρων Νικολάτος, ανέφερε ότι εάν εκκρεμεί αυτό το ζήτημα, τότε εκκρεμεί στο Διοικητικό Δικαστήριο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα