Επιστροφή και αλλαγές για μαθητές: Τα rapid τεστ και η ανησυχία για κρούσματα

Πίσω στις σχολικές μονάδες επέστρεψαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, την ίδια ώρα που ο αριθμός κρουσμάτων που εντοπίστηκε στις σχολικές μονάδες τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε ανησυχία στις Αρχές.

Αποτέλεσμα της ανησυχίας ήταν τα αρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας να ανακοινώσουν αλλαγές τόσο για την επιστροφή μαθητών των Γυμνασίων όσο και τη διενέργεια rapid  τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που πλέον είναι υποχρεωτική για την φυσική παρουσία τους στις σχολικές μονάδες.

Μιλώντας

στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, Θέμης Πολυβίου, ανέφερε πως η απόφαση των Υπουργείων να μετατεθεί η ημερομηνία επιστροφής μαθητών των Γυμνασίων από τις 8 Μαρτίου στις 16 Μαρτίου, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουν.

«Ουσιαστικά, σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται στην ανακοίνωση, θα έπρεπε να μετατεθεί και η επιστροφή των μαθητών της Α΄ και Β΄Λυκείου, εάν η δικαιολογία είναι η διενέργεια  rapid τεστ. Ομάδες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών μας ανέφεραν ταλαιπωρία», είπε ο κος Πολυβίου και απεύθυνε έκκληση προς του υπουργού  είτε για τοποθέτηση μονάδας δειγματοληψίας κοντά σε πολλά σχολεία είτε να υπάρξουν κινητές μονάδες μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε πως η απόφαση για διενέργεια rapid τεστ, είναι ένας τρόπος να μην αυξηθούν τα κρούσματα. «Δίνεται επιλογή για όσους δεν θέλουν να προχωρήσουν σε τεστ και θα συνεχίσουν εξ αποστάσεως. Η πλειοψηφία συμφωνούν με την απόφαση όμως υπάρχει μια μικρή μερίδα που διαφωνεί. Δεν μπορούμε να σταθούμε στην μικρή ομάδα», εξήγησε ο  κος Διονυσίου.

Παράλληλα πρόσθεσε πως, η απόφαση για μετάθεση επιστροφής μαθητών  Γυμνασίων στις 16 Μαρτίου, έχει στεναχωρήσει τουςγονείς.

«Είχαμε ενημερωθεί από τον Υπουργό Παιδείας. Μας στεναχωρεί που τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι και άλλες ημέρες. Είχαμε από την αρχή διεκδικήσει  την επιστροφή τους νωρίτερα. Υπάρχει προβληματισμός για την κάλυψη της ύλης τους. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις για πιθανή παράταση της σχολικής χρονιά», είπε.

Διαβάστε επίσης: Γιατί αποφασίστηκε η διενέργεια rapid τεστ για μαθητές-«Δεν είναι υποχρεωτικό»

Keywords
Τυχαία Θέματα