Επιστρέφουν στο τραπέζι των συνομιλιών Αθήνα – θεσμοί

Επιστρέφουν στο τραπέζι των συνομιλιών Αθήνα και θεσμοί μετά το αρχικό διαφαινόμενο αδιέξοδο με την αποχώρηση των διαπραγματευτών του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες και την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτική και όχι τεχνική διαπραγμάτευση.

Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά, Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργο Χουλιαράκη μεταβαίνει στη βελγική

πρωτεύουσα με την αντιπρόταση στους δανειστές, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα και να επιτευχθεί συμφωνία.

Δείτε ΕΔΩ τη ζωντανή κάλυψη των εξελίξεων της χθεσινής ημέρας, όπως τις κατέγραψε η ομάδα του Sigmalive.

Θετικά αποτιμά το Βερολίνο την αποστολή Ελλήνων διαπραγματευτών μαζί με αντιπρόταση στις Βρυξέλλες, τηρώντας στάση αναμονής για τις εξελίξεις.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου, διαμηνύει κορυφαία κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η νέα προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας στο ελληνικό ζήτημα είναι, υποστηρίζει η 18η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο ίδιος αξιωματούχος διέψευσε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την ύπαρξη σεναρίων Grexit στους κόλπους της Ευρωζώνης.

Οι πληροφορίες περί τελεσιγράφου 24 ωρών στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές, που απομένουν, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ - Ολάντ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία.

Διαβάστε ακόμα: Σακελαρίδης: «Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο»

Keywords
Τυχαία Θέματα