Επιστρέφει στα δικαστήρια ο Νετανιάχου για τις ποινικές υποθέσεις εναντίον του

Αρχίζει σήμερα η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων με κατηγορούμενο τον Iσραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, ύστερα από διακοπή δύο μηνών στη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, λόγω της διεξαγωγής του πολέμου στη Γάζα.

Σήμερα πρόκειται να αποφανθούν οι δικαστές του ποινικού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ ποια θα είναι η διαδικασία που θα εφαρμοσθεί, παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Γάζα, με δικαστικούς παραστάτες πολλών διαδίκων να έχουν κληθεί στις εφεδρείες. Το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η τάση που επικρατεί στο δικαστικό συμβούλιο είναι να

μην δοθεί περαιτέρω αναβολή στην εκδίκαση των συνολικά τριών υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στα ισραηλινά ΜΜΕ, απομένει να εξετασθούν 22 μάρτυρες κατηγορίας, διαδικασία η οποία αναμένεται να απασχολήσει τουλάχιστον 16 δικαστικές συνεδριάσεις.

Εάν αποφασισθεί η άμεση συνέχιση της εκδίκασης των υποθέσεων, το σχετικό χρονοδιάγραμμα που δημοσιοποιήθηκε προβλέπει ότι ο Νετανιάχου θα κληθεί να απολογηθεί στο δικαστήριο τον Απρίλιο του 2024.

Δημοσιογραφικές πηγές στο Ισραήλ επισημαίνουν ότι εάν δεν θα μεσολαβούσε ο πόλεμος, η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων θα είχε ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και στα τέλη του μήνα ο Βενιαμίν Νετανιάχου θα καλείτο να απολογηθεί, εξέλιξη που θα επέτρεπε την έκδοση πρωτοδίκων αποφάσεων για τις τρεις εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα