Επιστολή Σιζόπουλου στον Πρόεδρο: Όλοι μαζί για το ΓεΣΥ

Eπιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφορικά με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μέσω της οποίας προτείνει τη συμμετοχή όλων των πολιτικών ομάδων στην προσπάθεια, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα.

Στην επιστολή του ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρει ότι «τα θέματα της υγείας θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα της κοινωνικής μας πολιτικής» και

καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναλάβει «πρωτοβουλία το συντομότερο δυνατό για πραγματοποίηση σύσκεψης των κοινοβουλευτικών κομμάτων (…) με κύριο στόχο τη συνδιαμόρφωση κοινής πολιτικής για το τομέα της Υγείας» και την τάχιστη υλοποίηση των κοινών αποφάσεων.

Η σύσκεψη, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σιζόπουλου, πρέπει να καλύπτει τους εξής πέντε άξονες:

Ποιος έχει την αρμοδιότητα για την εφαρμογή του ΓεΣΥΠοιος θα διαχειρίζεται και πως το ταμείο του ΓεΣΥΕισαγωγή ή όχι πολυασφαλιστικού συστήματοςΑυτονόμηση δημόσιων νοσηλευτηρίωνΤρόπος εισαγωγής των φαρμάκων στο ΓεΣΥ

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 9 Απριλίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ τονίζει ότι «είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Δημόσιος Τομέας Υγείας στην πατρίδα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της μη εισέτι εισαγωγής του Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) καθώς επίσης και της μεγάλης επιβάρυνσης που δέχεται ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας.

Δυστυχώς», προσθέτει «θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις δικαιολογημένες ή όχι στην εισαγωγή του ΓεΣΥ καθώς επίσης κατά την άποψη μας απροθυμία ή και αδυναμία από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα σοβαρά αυτά προβλήματα.

Αποτέλεσμα», αναφέρει ο κ. Σιζόπουλος, «είναι ο δημόσιος τομέας υγείας να οδηγείται σε επιστημονική απαξίωση με τελική συνέπεια το κόστος να το καταβάλλουν οι ασθενείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα