Επίσκεψη-έκπληξη του αρχηγού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στη Λιβύη

Στην Τρίπολη της Λιβύης για επαφές βρίσκεται ο αρχηγός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα με την ανταποκρίτριά μας στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη. 

Ο Αντνάν Οζμπάλ συναντήθηκε με Λίβυους στρατιωτικούς αξιωματούχους στη ναυτική βάση Μουσέτα (Ebu Sitte).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των επαφών είναι ο σχεδιασμός της εγκαθίδρυσης δύο στρατιωτικών βάσεων της Τουρκίας στη Λιβύη

Τσαβούσογλου: Ο πειρατής της Γαλλίας

καταστρέφει τη χώρα του

«Πειρατή» χαρακτήρισε το Γάλλο πρόεδρο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη δήλωση του τελευταίου για «εγκληματικές ευθύνες της Τουρκίας στη Λιβύη».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο πειρατής της Γαλλίας υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία. Η Γαλλία είναι ειλικρινής; Όχι. Λέει ότι δεν δίνει όπλα στον Χαφτάρ. Τα λεφτά τα δίνει το Αμπού Ντάμπι, τα όπλα η Γαλλία. Το ΝΑΤΟ βλέπει τη Ρωσία ως απειλή. Αλλά η Γαλλία προσπαθεί να αυξήσει τον πληθυσμό εκεί της Ρωσίας. Ο Μακρόν κυβερνάει ή μάλλον δεν κυβερνάει τη Γαλλία με μία καταστροφική αντίληψη, για τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του φιλοδοξίες. Βασικά αυτός που πρέπει να κατηγορείται είναι η Γαλλία και ο Μακρόν. Ελπίζω να πάρει το μάθημα ότι το να επιτίθεσαι κατά της Τουρκίας κατά αυτόν τον τρόπο για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης δεν έχει κανένα όφελος». 

Επίσης δήλωσε: 

«Ο Μακρόν που κυβερνάει ή μάλλον δεν κυβερνά τη Γαλλία, όπως αποσταθεροποίησε όλες τις χώρες της Αφρικής με μία αποικιοκρατική αντίληψη, το 2011 αφού βομβάρδισε τη Λιβύη, την εγκατέλειψε, έτσι και τώρα είναι παρών πάλι στη Λιβύη με μια ισοπεδωτική αντίληψη για τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του φιλοδοξίες. Αλλά βασικά αυτός που πρέπει να κατηγορείται είναι η Γαλλία και ειδικά ο Μακρόν και οι πολιτικές του. Πρώτα ας είναι αυτός ειλικρινής και ακέραιος και μετά να κατηγορεί την Τουρκία. Αλλά ελπίζω να πάρει το μάθημά του και να καταλάβει ότι το να επιτίθεσαι κατά της Τουρκίας κατά αυτόν τον τρόπο για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης δεν  θα έχεις κανένα όφελος.»

«Η Γαλλία υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία. Έναν πειρατή υποστηρίζει. Ποιον; Τον Χαφτάρ υποστηρίζει.»
 

Keywords
Τυχαία Θέματα