Ο Τούσκ προωθεί πρωτοβουλία Αναστασιάδη για παλαιστινιακό

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

Σε δηλώσεις του στην "Πρώτη Εκπομπή" του Ράδιο Πρώτο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως, ο κύριος Τουσκ θα επισκεφθεί τις άλλες χώρες της περιοχής, επιχειρώντας

να προωθήσει και να υλοποιήσει σταδιακά την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του παλαιστινιακού.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε το γεγονός ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου επισκέπτεται την Κύπρο ενάμιση μήνα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ. Αυτό από μόνο του είπε, είναι ένδειξη των στενών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και των πολλών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν Λευκωσία και Ιεροσόλυμα, καθώς επίσης και το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών.Υπάρχει σημείωσε επιθυμία και από τις δύο πλευρές για περαιτέρω ενίσχυσή της συνεργασίας.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους προέδρους της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας όπως επίσης και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόλαντ Τούσκ, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτές, έγιναν με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στη Λευκωσία.

Ως κράτος μέλος της Ε.Ε είπε, διατηρούμε άριστες σχέσεις με τα γειτονικά κράτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μας δίνεται η δυνατότητα να διαδραματίσουμε ρόλο, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται και από την Ε.Ε. αλλά και από τα γειτονικά κράτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα