Επίσκεψη της επαρχιακής επιτροπής Λάρνακας του ΔΗΣΥ στο CMMI

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της επαρχιακής επιτροπής του ΔΗΣΥ στα γραφεία του CMMI.

Υποδεχόμενος τα μέλη της επιτροπής ο διευθύνων σύμβουλος του CMMI, κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ινστιτούτου, το όραμα και την αποστολή, καθώς και τις επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες στους τομείς της Θάλασσας και της Ναυτιλίας. Ο κ. Σιόκουρος υπογράμμισε ειδικότερα τη δυναμική του Οργανισμού και τον ευεργετικό αντίκτυπο τόσο για τη Λάρνακα όσο και την Κύπρο

συνολικά και δήλωσε “Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα την επαρχιακή επιτροπή του ΔΗΣΥ. Είμαστε βέβαιοι ότι με την υποστήριξή τους μπορούμε να επιτύχουμε το Όραμα μας για μετατροπή της Λάρνακας σε Διεθνή Κόμβο Έρευνας και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία. Οι προσπάθειές μας αποδίδουν ήδη καρπούς και οι τοπικές και διεθνείς συνεργασίες μας, ειδικά με την ναυτιλιακή βιομηχανία, παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα. To CMMI αναδεικνύεται σε αξιόπιστο εταίρο και πολύτιμο συνεργάτη για όλες τις συνιστώσες της τετραπλής έλικας, κρατικούς και δημόσιους φορείς, ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα, βιομηχανία, μη κυβερνητικές οργανώσεις και συλλογικές οντότητες των πολιτών”

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τα μέλη της επαρχιακής επιτροπής και παρουσίαση του προσωπικό του Ινστιτούτου, των εγκαταστάσεων και των σχεδίων του για μελλοντικές επεκτάσεις. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, κ. Θεολόγος Μανώλη, υπογράμμισε τη σημασία των στοχευμένων και επιτυχημένων δράσεων του CMMI και, ειδικότερα, τον ρόλο του ως Οργανισμού που προσελκύει νέους επιστήμονες με εξειδικευμένες σπουδές και υψηλού επιπέδου προσόντα. Ο κ. Μανώλη επεσήμανε, με έμφαση, ότι τα μέλη της επαρχιακής επιτροπής αισθάνονται υπερήφανα για το επιτελούμενο από το Ινστιτούτο έργο και δήλωσε την αμέριστη στήριξη σε οτιδήποτε χρειαστεί το CMMI, ώστε να εξασφαλίσει βιώσιμο μέλλον.

Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία - CMMI

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, (Cyprus Marine and Maritime Institute) έχει έδρα του την πόλη της Λάρνακας, ιδρύθηκε το 2019 και λειτουργεί ως Κέντρο Αριστείας για ναυτιλιακή και θαλάσσια έρευνα, καινοτομία και τεχνολογική ανάπτυξη. Το CMMI είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός ισοδύναμος δημόσιου φορέα και με καθεστώς αναθέτουσας αρχής. Διαθέτει δέκα Κέντρα Έρευνας και Καινοτομίας, που ασχολούνται -μεταξύ άλλων- με θέματα ναυτικής μηχανικής, θαλάσσιας  ρομποτικής, ψηφιακού μετασχηματισμού, απεξάρτησης από τον άνθρακα, θαλάσσιας παρακολούθησης, θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων, θαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θαλάσσιων πολιτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα