Επίσκεψη Αριστοτέλους στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ

Επίσκεψη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) πραγματοποίησε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και της αγαστής συνεργασίας που έχει το Γραφείο της με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Την κα Αριστοτέλους υποδέχτηκε ο Ελληνοκύπριος Εκπρόσωπος στη ΔΕΑ κος Λεωνίδας Παντελίδης,

ο οποίος τη συνόδευσε στους χώρους του εργαστηρίου και της επεξήγησε το δύσκολο έργο των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ανθρωπολόγων και γενετιστών που εργάζονται με επαγγελματισμό, ομαδικότητα, ζήλο και αφοσίωση για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση των αγνοουμένων της Κύπρου.

Η κα Αριστοτέλους συνεχάρη τους ανθρωπολόγους και γενετιστές για το εξαιρετικά δύσκολο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις πολλές ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους. Τόνισε δε ότι ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση λειψάνων αγνοουμένων μας στηρίζεται στον επαγγελματισμό τους. Η κα Αριστοτέλους ευχήθηκε οι επίμονες ενέργειες τους σύντομα να απαλύνουν τον πόνο των συγγενών που καρτερούν παράδοση λειψάνων οικείων τους για την πρέπουσα ταφή σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα