Επίσκεψη 40 νέων σε Προεδρικό Μέγαρο και Βουλή μέσω του ERASMUS+

Σαράντα νέοι από  Κύπρο, Ελλάδα, Αίγυπτο και Αρμενία επισκέφθηκαν σήμερα το Προεδρικό Μέγαρο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοδασικού Συνδέσμου.

Όπως αναφέρεται, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων με τίτλο «Εθνικές μειονότητες:

λιγότερες σε αριθμό, ίσες σε ευκαιρίες» που διοργανώνει ο Φιλοδασικος Σύνδεσμος από τις 3 έως τις 10 Νοεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι, η θεματική της ανταλλαγής των νέων είναι η μεταναστευτική κρίση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μειονοτήτων σε μια ξένη χώρα, αλλά και η κοινωνική συμπερίληψη και ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών. Επιπλέον, αναφέρεται ότι μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα γίνει εορτασμός των 35 χρόνων του ERASMUS+ αλλά και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας που έχει οριστεί το 2022. 

Προστίθεται ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι ξεναγήθηκαν από αρμόδιο λειτουργό τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού, ενώ ενημερώθηκαν για την ιστορική αναδρομή, την αρχιτεκτονική του κτηρίου, την καταστροφή του Προεδρικού Μεγάρου κατά το πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου και την ανοικοδόμηση του λίγα χρόνια αργότερα.

Ακολούθως, συμπληρώνει η ανακοίνωση, οι νέοι επισκέφτηκαν την Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή, Βαρτκές Μαχτεσιάν. Ο κ. Μαχτεσιάν σε ομιλία τους προς τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στην ιστορική παρουσία των Αρμενίων στην Κύπρο και στη δράση της αρμενικής κοινότητας. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις δυσκολίες, τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και την αποδοχή που έχουν οι εθνικές μειονότητες.  

Αναφέρεται επίσης ότι οι νέοι επισκέφτηκαν το Κυπριακό Μουσείο, την Πράσινη Γραμμή και την Πλατεία Ελευθερίας, ώστε να γνωρίσουν την κουλτούρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της πρωτεύουσας.

Προστίθεται ότι, στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 διοργανώνονται επίσης, διάφορες δράσεις μη τυπικής μάθησης όπως βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, ομαδικές εργασίες, ανοικτές συζητήσεις, προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων, παρουσιάσεις κτλ.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι έχουν υλοποιηθεί πολιτιστικές βραδιές όπου η κάθε χώρα παρουσίασε στοιχεία  από τον πολιτισμό, τα φαγητά, την κουλτούρα, τα έθιμα και τις παραδόσεις της.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα