Επισκέψεις σε σχολεία πραγματοποιεί η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής

Σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες σε όλη την Κύπρο έχει προγραμματίσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Παιδείας μέχρι και το τέλος Μαρτίου, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις σε προβλήματα που είχαν καταγραφεί από το προηγούμενο έτος. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, κατά το προηγούμενο έτος έγιναν επισκέψεις σε 200 σχολεία

και ο στόχος των επισκέψεων φέτος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν επιλυθεί να προβλήματα που εντοπίστηκαν.

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτροπής σήμερα στο Λύκειο Παλουριώτισσας, στο Δημοτικό Σχολείο Αρεδιού και στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι στόχος των προγραμματισμένων επισκέψεων είναι να γίνουν παρεμβάσεις και υποδείξεις, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της επίλυσης προβλημάτων, που σε μεγάλο βαθμό αφορούν τις κτιριακές υποδομές των σχολικών μονάδων.

Ενδεικτικά, σημείωσε ότι στο Δημοτικό Σχολείο Αρεδιού είχε διαπιστωθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψη της Επιτροπής Παιδείας ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για κυλικείο, όπως ούτε και κάποιο κιόσκι στον υπαίθριο χώρο. Με τη σημερινή επίσκεψη στο σχολείο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι φάνηκε πως οι ελλείψεις δεν έχουν καλυφθεί.

«Συμφωνήσαμε σήμερα ότι το στέγαστρο στην αυλή θα τοποθετηθεί πριν τον Σεπτέμβριο της ερχόμενης χρονιάς, καθώς το κονδύλι έχει εγκριθεί και έχει γίνει και η μελέτη, όπως επίσης και λυόμενη αίθουσα για καντίνα, με τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε να τηρούνται και οι κανόνες υγιεινής όπως πρέπει», είπε ο κ. Μυλωνάς.

Αντίστοιχα προβλήματα είχαν διαπιστωθεί και στο Λύκειο Παλλουριώτισσας στη Λευκωσία. Μετά την προηγούμενη επίσκεψη της Επιτροπής στο σχολείο, τοποθετήθηκε στέγαστρο στην αυλή, όμως παραμένει σε εκκρεμότητα η κατάλληλη φύλαξη αντικειμένων κειμηλίων με αρχαιολογική αξία. Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι στο σχολείο φυλάσσονται αντικείμενα που ανάγονται έως και στο 2200 π.Χ. και έχουν προέλθει από δωρεές ιδιωτών, κάποια ήδη από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

«Η αίθουσα στην οποία φυλάσσονται είναι ακατάλληλη και θα ετοιμάσουμε μία επιστολή στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, για να επιληφθεί της κατάστασης», πρόσθεσε, προκειμένου να παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία για την κατάλληλη συντήρηση και προστασία τους, τουλάχιστον μέχρι να δημιουργηθεί μουσειακός χώρος εντός του σχολείου.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, πάντως, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, για τις προσπάθειες που γίνονται στο Γυμνάσιο Ακακίου, τόσο όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και στην αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας, καθώς και στην εξοικείωση των μαθητών με εφαρμογές ρομποτικής. «Όσον αφορά τα φαινόμενα παραβατικότητας, ενισχύθηκαν κάποιες δράσεις, όπως το είχαμε ζητήσει από το Φθινόπωρο, και είδαμε βελτίωση», είπε. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στα μέλη της Επιτροπής η επίδειξη με ρομποτικές κατασκευές που έκαναν οι μαθητές.

Οι προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχολεία θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Μαρτίου. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Επαρχίας Αμμοχώστου, στη συνέχεια στην Επαρχία Λάρνακα και θα πάρει σειρά η Επαρχία Πάφου, συμπεριλαμβανομένων Πύργου και Πόλης Χρυσοχούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επισκέψεις, Επιτροπή Παιδείας, Βουλής,episkepseis, epitropi paideias, voulis