Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Ιράν

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, μεταβαίνει μεθαύριο, Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016, στην Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ali Ardeshir Larijani.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει δεκτός από

τον Πρόεδρο του Ιράν Hassan Rouhani. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του, ο οποίος και θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου, επίσης θα παραστούν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφαλείας, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ιράν-Κύπρου, Alaeddin Boroujerdi και άλλα Μέλη της Ομάδας Φιλίας.

Ο κ. Συλλούρης θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ali Shamkhani, τον επικεφαλής του Συμβουλίου Διάκρισης Ωφελιμότητας, τέως Πρόεδρο του Ιράν, Ayatollah Akbar Hashemi Rafsanjani, τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Mohammad Javad Zarif και τον Ανώτατο Σύμβουλο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν και επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών του Συμβουλίου Διάκρισης Ωφελιμότητας, τέως Υπουργό Εξωτερικών, Ali Akbar Velayati.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα