Επηρεαστήκατε από το Survivor; Δείτε τα οφέλη της καρύδας

Ομολογουμένως, οι πλείστοι έχουν «φάει κόλλημα» με το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι το οποίο προβάλλεται από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ.

Το Survivor έχει καθηλώσει μικρούς και μεγάλους. Όσοι λοιπόν το παρακολουθούν, θα έχουν εντυπωσιαστεί από τις πολλαπλές.. ιδιότητες της καρύδας. Τη βλέπουμε να μαγειρεύεται, να ψήνεται αλλά και να τρώγεται ωμή.

Η καρύδα, όμως, έχει να προσφέρει πολλά…

Λάδι καρύδας

Είναι το πιο δημοφιλές προϊόν καρύδας και όχι άδικα,

αφού είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όχι μόνο για την καθημερινή σου κούρα ομορφιάς, αλλά και για τη διατροφή σου.

Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα άριστο προϊόν ντεμακιγιαζ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενυδάτωση του σώματος και των μαλλιών, τη λεύκανση των δοντιών και το ξύρισμα. Όσον αφορά τη διατροφή, το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για το μαγείρεμα, αφού λέγεται πως αυξάνει τον μεταβολισμό και αντέχει καλύτερα από το ελαιόλαδο στις υψηλές θερμοκρασίες.

Νερό καρύδας

Σίγουρα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας, καθώς όχι μόνο είναι πεντανόστιμο και δροσιστικό, αλλά η διατροφική του αξία θα εντυπωσίαζε ακόμη και τον πιο δύσπιστο, αφού είναι μια από τις καλύτερες πηγές ηλεκτρολυτών. Ακριβέστερα, περιέχει περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο, ενώ έχει αποδειχθεί πως προσφέρει άριστη ενυδάτωση και πως βοηθά στην απώλεια βάρους.

Γάλα καρύδας

Περιέχει τα λεγόμενα “καλά λιπαρά”, ενώ δεν περιέχει λακτόζη, με αποτέλεσμα να αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος και άριστο συμπλήρωμα σε πολλές συνταγές, όπως κάρυ.

Αλεύρι καρύδας

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη για όλες τις αλμυρές και γλυκές συνταγές τους. Και το καλύτερο; Περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από το κανονικό αλεύρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα