Επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Σοφία για τα θύματα στην Παλαιστίνη

Στην Αγία Σοφία επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι για όσους έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα στις ισραηλινές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε «να διαβαστεί σήμερα επιμνημόσυνη δέηση σε όλα τα τεμένη πριν από τη μεσημεριανή προσευχή για όλους τους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας που σφαγιάστηκαν βάναυσα στις επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη».

Tούρκος υπουργός Υγείας: Να σταλεί πλοίο-νοσοκομείο στη Γάζα

Ο Τούρκος

υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, σε μία προσπάθεια να αναλάβει η Τουρκία πιο ενεργή δράση στον πόλεμο, πρότεινε σήμερα να σταλεί ένα πλοίο κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο θα λειτουργούσε ως νοσοκομείο ή κοντά στη Γάζα για να ανακουφίσει τον πόνο των Παλαιστινίων.

«Ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ένα νοσοκομείο-πλοίο στην περιοχή ή να ιδρύσουμε νοσοκομεία στο μέτωπο στη Γάζα ή σε σημεία κοντά στη συνοριακή πύλη της Ράφα και να παράσχουμε υπηρεσίες υγείας στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας».

Ο Κοτζά είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με διεθνείς οργανισμούς υγείας συνεχίζονται.

«Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε από κοινού με τον ΠΟΥ, εάν αποφασίσει να προχωρήσει σε μία τέτοια πρωτοβουλία. Επέμεινα ότι ο ΠΟΥ έχει ιστορική ευθύνη», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: LIVE/Ισραήλ: Ο Μπάιντεν «δείχνει» Χαμάς για την επίθεση σε νοσοκομείο

Keywords
Τυχαία Θέματα