Επικύρωση και επέκταση συνεργασίας συμφώνησαν Αστυνομία - Πυροσβεστική

Σε επικύρωση της συνεργασίας τους προχώρησαν σήμερα η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την υπογραφή του αναθεωρημένου Μνημονίου συνεργασίας που διατηρείται μεταξύ τους. Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, αναφέρθηκε ότι σκοπός είναι η συνεργασία αυτή να επεκταθεί πέρα από τον τομέα της εκπαίδευσης νέων μελών.

Την τελετή, πέρα τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, και

τον Αρχιπύραρχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, χαιρέτισε και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννας Κουκκίδη – Προκοπίου. Η κ. Προκοπίου σημείωσε στον χαιρετισμό της ότι η έννοια της ασφάλειας των πολιτών είναι μία έννοια συμπεριληπτική και βασίζεται στη συνέργεια των σωμάτων ασφαλείας, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι και οι δύο υπηρεσίες είναι πρόθυμες να συνεργαστούν στην κατεύθυνση αυτή. Κατέληξε, δε ότι αυτή ο πυλώνας της εκπαίδευσης των νέων μελών των υπηρεσιών αυτών, είναι σημαντικός πυλώνας πρόληψης και καταστολής και της εγκληματικότητας, αλλά και στον τομέα των πυρκαγιών.

Όπως ανέφερε στον δικό του χαιρετισμό ο Αρχηγός της Αστυνομίας, το αναθεωρημένο μνημόνιο αφορά τη συνεργασία των δύο μερών, σε θέματα εκπαίδευσης, καθώς τα υπό δοκιμασία μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φιλοξενούνται για εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημίας. Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι το μνημόνιο υπογράφηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2021 και πρόσθεσε ότι «θεωρήθηκε απαραίτητο όπως προβούμε σε αλλαγές, προσθήκες και αφαιρέσεις επί του κειμένου, με σκοπό να καταστεί πιο λειτουργικό για τους δύο οργανισμούς».

Ακόμα, ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, το μνημόνιο περιγράφει και το καθεστώς απασχόλησης των πυροσβεστών που στελεχώνει την Ακαδημία για σκοπούς εκπαίδευσης των υπό δοκιμασία μελών της υπηρεσίας. Υπογράμμισε, δε, ότι με τις νέες προσλήψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική, το μνημόνιο καθίσταται αναγκαίο, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκπαίδευση των νέων μελών της δύναμης. Παράλληλα, πρόσθεσε, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεσμεύεται να προσφέρει εκπαίδευση σε μέλη της Αστυνομίας, αλλά και τις εγκαταστάσεις της ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους ασκήσεων, ώστε να χρησιμοποιηθούν από την Αστυνομία όταν προκύψει ανάλογη ανάγκη».

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα επεκταθεί «και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, αφού και οι δύο Οργανισμοί, έχουν ως αμοιβαία προτεραιότητά, τη διάσωση της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας».

Από την πλευρά του ο Αρχιπύραρχος, σημείωσε ότι η εκπαίδευση είναι η βάση από την οποία ξεκινά κάθε νέος πυροσβέστης και αστυνομικός και πρόσθεσε ότι δίνεται απόλυτη σημασία στον τομέα αυτό. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 16 Οκτωβρίου 2021 έχει αυτονομηθεί, αλλά δεν έχει σταματήσει να υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς, όπου εμπλέκεται τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η Αστυνομία Κύπρου», ανέφερε ο κ. Λογγίνος. Επιβεβαίωσε, δε, την πρόθεση για επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα