Επικρίσεις ΣΥΚΑΛΑ για την πώληση του 'Υγεία' της MIG στην Αθήνα

Συνυπεύθυνη και τη Βουλή, επειδή δεν ρύθμισε νομοθετικά την εμπλοκή πιστωτών της Λαϊκής Τράπεζας στην προστασία περιουσιακών στοιχείων, όπως και την Αρχή Εξυγίανσης/Κεντρική Τράπεζα, τον διαχειριστή της Λαϊκής και τους δικηγόρους που "παρακολουθούν αμέτοχοι", θεωρεί ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας

(ΣΥΚΑΛΑ) με αφορμή δημοσίευμα που φέρει το ιατρικό κέντρο "Υγεία" στην Αθήνα, περιουσιακό στοιχείο της MIG, να πωλείται.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΚΑΛΑ, προσθέτει ότι φαίνεται πως το "Υγεία" είναι σημαντικής αξίας περιουσιακό στοιχείο της MIG και φυσικά - όπως γράφει - το εισόδημα από την πώληση θα καταλήξει στους μετόχους της MIG. Φημολογείται επίσης, συνεχίζει, ότι η Γενική Συνέλευση (της MIG) θα επιλέξει αγοραστή ο οποίος δεν προσφέρει την υψηλότερη τιμή, σε σύγκριση με άλλους προσφοροδότες. "Αν η φήμη ευσταθεί, μπορούμε να υποθέσουμε διάφορα για τους λόγους τέτοιας ενδεχόμενης απόφασης".

Η Αρχή Εξυγίανσης/Κεντρική Τράπεζα, ο διαχειριστής της Λαϊκής Τράπεζας και οι δικηγόροι που διόρισαν, "φαίνεται να είναι αμέτοχοι και απληροφόρητοι" και δεν κατάφεραν να δεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου από το 2013, αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ σημειώνοντας ότι τα χρήματα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της MIG "καταλήγουν στα χέρια αυτών που τα ονόματα ευρίσκονται σε κατηγορητήρια σε σχέση με πράξεις, παραλήψεις, παραπληροφόρηση, που συνέτειναν στην οικονομική καταστροφή του 2013".

"Όταν τα χρήματα δεν είναι δικά σου, ποσώς σε ενδιαφέρει αν χαθούν η εξαφανιστούν! Το ίδιο συνέβη και με τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής που η Αρχή Εξυγίανσης ενετάλη να διαχειριστεί, αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα