Επικρίνει τον Ακιντζί για τις συνομιλίες ο σύνδεσμος ΤΜΤ

Ο σύνδεσμος ΤΜΤ, με γραπτή δήλωση του προέδρου του, επικρίνει έντονα τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι τηρεί σιγή στο τραπέζι των συνομιλιών, υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια “καινούργια συνωμοσία.”

Πλέον δεν είναι εφικτό να μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα σε ένα κράτος με αυτούς που δημιούργησαν το Κυπριακό για την ένωση, διέλυσαν για τον ίδιο λόγο την κοινή Κυπριακή Δημοκρατία, με τα σχέδια Ακρίτας το 1963 και Ήφαιστος το 1974, προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν τον τ/κ “λαό” και μέχρι σήμερα έχουν παραμείνει

προσκολλημένοι στην ίδια νοοτροπία συντηρώντας τις “απάνθρωπες πιέσεις και απειλές”, όπως τις χαρακτηρίζει, ισχυρίζεται σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του συνδέσμου ΤΜΤ, Γιλμάζ Μπορά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με αφορμή τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ότι η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας δεν θα είναι θετικό όχι μόνο για τους Ε/κ, αλλά ούτε και για τους Τ/κ, ο Μπορά θεωρεί ότι είναι αξιοπρόσεκτο πως πρώτη φορά, σε μια δήλωση στον ε/κ Τύπο, φαίνεται ότι η τ/κ πλευρά, που άφηνε το θέμα των εγγυήσεων εκτός συζήτησης, τώρα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να το συζητήσει.

Ο Μπορά υποστηρίζει ότι στη διαδικασία που άρχισε με τον Μουσταφά Ακιντζί η πρωτοβουλία είναι στα χέρια των Ε/κ, οι οποίοι παραθέτουν στη σειρά τις “υπερβολικές” - όπως τις χαρακτηρίζει - απαιτήσεις τους και ενθαρρυμένοι από τη σιωπή του συνομιλητή τους, έχουν αρχίσει και ασκούν “δυσβάσταχτες πιέσεις”, κατά την έκφρασή του.

Υποστηρίζει δε ότι αυτή η σιωπή του κ. Ακιντζί έναντι των επιθυμιών των Ε/κ “είναι ένα σημάδι ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια καινούργια συνωμοσία” στο θέμα των εγγυήσεων. “Η Τουρκία δεν είναι εφικτό να εκτιμήσει τις απόψεις που προβλέπουν την απαγκίστρωσή της από την Κύπρο, που έχει μια πολύ στρατηγική θέση στην ανατολική Μεσόγειο, γιατί αυτό δεν ταιριάζει με την εθνική της πολιτική για την Κύπρο”.

“Σε αυτές τις αρνητικές και άδικες προτάσεις εκ μέρους των Ε/κ, η σιωπή της τ/κ πλευράς προκαλεί λύπη και προβληματισμό,” καταλήγει ο Μπορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα