Επικός τσακωμός γυναικών βουλευτών στην Τουρκία

Γυναίκες βουλευτές στην τουρκική βουλή πιάστηκαν «μαλλί με μαλλί» χθες το βράδυ. Ο καβγάς ξεκίνησε μεταξύ των βουλευτίνων του κυβερνώντος κόμματος και του φιλο-κουρδικού ΑΚΡ για να εμπλακούν στην πορεία και οι κεμαλίστριες του CHP.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν η ανεξάρτητη βουλευτής Άγκυρας, Αυλίν Ναζλιακά, φόρεσε χειροπέδες και δέθηκε στο μικρόφωνο της έδρας, θέλοντας έτσι να δείξει την αντίδρασή της στο νομοσχέδιο για την αλλαγή του συντάγματος που συζητείται σε δεύτερη ανάγνωση.

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήγε τότε και ξήλωσε το μικρόφωνο για να δώσει τέλος στην ενέργεια της συναδέλφου της.

Τότε η Ναζλιακά άρχισε να φωνάζει, όπως ακούγεται και στο σχετικό βίντεο, με τον τσακωμό που ακολουθεί να είναι μεγάλος.

Μια άλλη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κλώτσησε μία συνάδελφό της από το φιλο-κουρδικό κόμμα και σε λίγο άρχισε το μαλλιοτράβηγμα, ενώ κάποιες μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, η ανάπηρη βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σαφάκ Παβέι, έπεσε κάτω όταν συνάδελφός της την έσπρωξε.

Συνολικά τέσσερις γυναίκες βουλευτές τραυματίστηκαν.

Η βουλή σταμάτησε τις εργασίες της για καμιά ώρα και όταν επανήλθε τότε ήρθε η σειρά των ανδρών να πιαστούν στα χέρια με αφορμή τον προηγούμενο καβγά των γυναικών.

Παρόλα αυτά το νομοσχέδιο φαίνεται να πηγαίνει καλά και όλο και περισσότερα άρθρα να ψηφίζονται. Απόψε θα γίνει η τελική ψηφοφορία που θα δώσει το «χρίσμα» στον Ερντογάν, αν υπερψηφιστεί βέβαια το νομοσχέδιο, για να πάει σε δημοψήφισμα αρχές Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα