Επικοινωνία ΠτΔ με Έλληνα Πρωθυπουργό ενόψει της αποστολής Canadair

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ανταποκρινόμενος στην έκκληση της Κύπρου για βοήθεια για συνδρομή, μέσω του μηχανισμού RescEU, στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην επαρχία Λεμεσού, με την αποστολή το πρωί της Δευτέρας δύο πτητικών μέσων.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία,

ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη τη συμπαράστασή της Αθήνας στην Κύπρο που δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

Εξάλλου, σε δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής από το συντονιστικό κέντρο, στη Φασούλα της επαρχίας Λεμεσού, η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου είχε δηλώσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες από το Υπουργείο Εξωτερικών και έχει εξασφαλιστεί η παρουσία δύο ελληνικών Canadair το πρωί της Δευτέρας, ενώ όπως ανέφερε θα υπάρξει και συνδρομή και από τον Λίβανο με ένα ελικόπτερο.

Σημείωσε ακόμη ότι έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξετάζεται το θέμα αυτή την στιγμή από τον αρμόδιο Επίτροπο και αναμένονται και απαντήσεις από την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη: Λύγισε κάτοικος της ορεινής Λεμεσού – «Κάηκαν όλα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα