Επικοινωνία Μπλίνκεν- Τσαβούσογλου: «Στενός συντονισμός ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε την Πέμπτη (24/2) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ότι θεωρεί αυτή την επιχείρηση απαράδεκτη και ότι την απορρίπτει. Ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης την υποστήριξη της Τουρκίας

για την πολιτική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δήλωσε ότι ως Τουρκία θα αγωνιστούν για διπλωματία και αυτοσυγκράτηση.

Ο υπουργός Τσαβούσογλου αντάλλαξε επίσης απόψεις με τον Αμερικανό ομόλογό του για τις εν εξελίξει διαδικασίες στον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με το θέμα.

Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ και η Τουρκία συνεχίζουν τον στενό συντονισμό ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης: LIVE: Οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν εδάφη, η Δύση επιβάλλει κυρώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα