Επικίνδυνα παιχνίδια «πειρατείας» ανοικτά των ΗΑΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας βρετανικός οργανισμός εντοπισμού πλοίων έκανε λόγο για  «ενδεχόμενο «πειρατείας» στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χωρίς να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες για τα εμπλεκόμενα σκάφη. Η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το περιστατικό είχε αναφερθεί στον Κόλπο του Ομάν, 61 ναυτικά μίλια βόρεια της ακτής του λιμανιού Fujairah στα ΗΑΕ.

Η  UKMTO, η οποία διευθύνεται από το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας και λειτουργεί ως σημείο αναμετάδοσης πληροφοριών για τη θαλάσσια ασφάλεια

μεταξύ στρατιωτικών και ιδιωτικών οντοτήτων, επικαλέστηκε πηγές τρίτων και δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες για το σκάφος ή το περιστατικό.

«Συνιστάται στα σκάφη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τη διέλευση από αυτήν την περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση η UKMTO.

Σύμφωνα με το Marine traffic, τρία πλοία στα ύδατα άλλαξαν την κατάστασή τους σε "Not Under Command" . Δεν είναι σαφές εάν αυτές οι αλλαγές κατάστασης σχετίζονται με το περιστατικό που αναφέρεται στο UKMTO.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ορίζει τον όρο ""Not Under Command"" ως "σε εξαιρετικές περιστάσεις" που σκάφος "δεν μπορεί να ελιχθεί όπως απαιτείται" από τους διεθνείς θαλάσσιους κανόνες.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «γνωρίζει τις αναφορές για θαλάσσιο επεισόδιο στον Κόλπο του Ομάν».

"Ανησυχούμε, το εξετάζουμε, συντονιζόμαστε με συνεργάτες, αλλά σε αυτό το σημείο δεν έχω τίποτα περισσότερο για εσάς σε αυτό", δήλωσε ο Πράις χθεςΤρίτη.

Ο Περσικός Κόλπος και η Αραβική Θάλασσα γνώρισαν αύξηση των επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα.

Το The National δημοσίευσε μάλιστα και σχετικό βίντεο βίντεο 

Δύο άνθρωποι, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος, σκοτώθηκαν όταν το δεξαμενόπλοιο Mercer Street δέχθηκε επίθεση από drone στα ανοικτά των ακτών του Ομάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κατηγορήσει το Ιράν για την επίθεση, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται.

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο προς ΣΑ:«Πολύ πιθανό» το Ιράν να βρίσκεται πίσω από επίθεση στο τάνκερ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικίνδυνα, ΗΑΕ ΒΙΝΤΕΟ,epikindyna, iae vinteo