Επικεντρώνονται στην ασφάλεια

Μαζεύουν τα κομμάτια τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Μάντσεστερ
Τους συνεργάτες του δράστη αναζητεί η βρετανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση. Υπό κράτηση και ο αδερφός και ο πατέρας στη Λιβύη. Παρατάχθηκε στρατός στους βρετανικούς δρόμους

Στο ύψιστο επίπεδο ανέβηκε η ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων

να συνδέεται με την επίθεση στο Μάντσεστερ», δήλωσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία επίσης ανακοίνωσε την ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους της χώρας, προκειμένου να υποστηρίξει την αστυνομία.

Όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, το επίπεδο του συναγερμού αναμένεται να παραμείνει στο ύψιστο επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι επίκειται επίθεση, προσωρινά μέχρις ότου γίνει γνωστό ότι η έρευνα για την επίθεση στο Μάντσεστερ έχει ολοκληρωθεί.

Η Ραντ πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες που έχουν παραταχθεί στους δρόμους θα παραμείνουν υπό τη διοίκηση της αστυνομίας. Αρχικά οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο μιας αποστολής επιτήρησης σε συγκεκριμένα μέρη, όμως ενδέχεται να σταλούν για να πραγματοποιήσουν περιπολίες σε σταθμούς τρένων ή σε αεροδρόμια, σε συναυλιακούς χώρους ή στάδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το βρετανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε χθες πως θα παραμείνει κλειστό για το κοινό εξαιτίας της αυξημένης απειλής για την ασφάλεια μετά τη βομβιστική επίθεση καμικάζι της Δευτέρας και πως το μέτρο έχει άμεση ισχύ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ μετά τη λήξη μιας συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε και την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. «Ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε βόμβες στο πλήθος», ανέφερε το ΙΚ σε ανακοίνωσή του. Η οργάνωση μάλιστα απείλησε να πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις.

Ψάχνουν για δίκτυο
Σε ένα δίκτυο προσώπων επικεντρώνει τις έρευνές της η βρετανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας προφανώς δεν έδρασε μόνος του. «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνάμε ένα δίκτυο», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ίαν Χόπκινς σε δημοσιογράφους.

«Όπως έχω πει, οι έρευνες συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μάντσεστερ καθώς μιλάμε», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «τέσσερεις άνθρωποι» έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών.

Σημειώνεται ότι πέραν των ατόμων που κρατούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με την εκτίμηση, χθες ο μικρότερος αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας συνελήφθη στην Τρίπολη, καθώς θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είπε εκπρόσωπος τύπου των λιβυκών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα, γνωστή ως Rada, την Τρίτη έθεσε υπό κράτηση τον Χασέμ Αμπέντι, που έχει γεννηθεί το 1997, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Άχμεντ Μπιν Σάλεμ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Χθες βράδυ ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη και ο πατέρας του. «Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης», δήλωσε ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ.

Η βρετανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους συνεργούς που ενδεχομένως βοήθησαν τον Σαλμάν Αμπέντι να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό. «Το ερώτημα είναι: ενεργούσε μόνος του ή ανήκε σε δίκτυο προσώπων που ήθελαν να σκοτώσουν.

Σε αυτό επικεντρώνεται η έρευνα», επισήμανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Η ανησυχία είναι ότι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που τον βοήθησαν να φτιάξει τη βόμβα. Το να κατασκευάσει κανείς αυτούς του είδους τον εκρηκτικό μηχανισμό απαιτεί ειδικές γνώσεις και ικανότητες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Είχε ταξιδέψει στη Συρία
Ο καμικάζι, ο οποίος σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε 59 όταν ανατινάχθηκε έπειτα από συναυλία στο Μάντσεστερ, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας και πιθανόν να μην έδρασε μόνος του, επιβεβαίωσε η Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε «ενοχλητικό» το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για την επίθεση διέρρευσαν από αμερικανικές πηγές ασφαλείας, προτού η βρετανική αστυνομία να είναι σε θέση να κάνει δημόσια ανακοίνωση.

Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη, ο οποίος ήταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, γεννημένος στο Μάντσεστερ από Λίβυους γονείς. «Ενδέχεται, είναι πιθανόν, να μην το διέπραξε μόνος του, επομένως οι Υπηρεσίες Πληροφοριών και η αστυνομία παρακολουθούν την υπόθεση, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα συγκεντρώσουν όλες τις πληροφορίες... που χρειάζονται για να μας έχουν ασφαλείς», είπε η Ραντ στο ραδιόφωνο του BBC και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως ο δράστης είχε πρόσφατα επιστρέψει στη Βρετανία από τη Λιβύη.

Οι βρετανικές Αρχές ενημέρωσαν τις γαλλικές ότι ο Αμπέντι είχε πιθανόν ταξιδέψει στη Συρία, όπως δήλωσε χθες ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. «Σήμερα γνωρίζουμε μόνο ό,τι μας έχουν πει οι Βρετανοί ερευνητές - για κάποιον βρετανό υπήκοο, λιβυκής καταγωγής, ο οποίος ξαφνικά έπειτα από ένα ταξίδι στη Λιβύη και ενδεχομένως μετά στη Συρία, ριζοσπαστικοποιήθηκε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επίθεση», είπε ο Κολόμπ στο BFMTV.

Ερωτηθείς πώς γνώριζε ότι ο Αμπέντι είχε επισκεφθεί τη Συρία, ο Κολόμπ απάντησε ότι αυτές είναι πληροφορίες που διέθεταν οι γαλλικές και βρετανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών. Αναφορικά με το αν είχε την υποστήριξη ενός δικτύου, ο Γάλλος Υπουργός απάντησε: «Αυτό δεν το γνωρίζουμε, αλλά ενδεχομένως. Σε κάθε περίπτωση, είχε διασυνδέσεις με το Daesh (Ισλαμικό Κράτος) και (αυτό) έχει διακριβωθεί».

Από την πλευρά της, ερωτηθείσα αν ο δράστης ήταν γνωστός στις Υπηρεσίες Πληροφοριών, η Ραντ απάντησε: «οι Υπηρεσίες Πληροφοριών γνωρίζουν για πολλούς ανθρώπους, αυτό δεν σημαίνει ότι περιμένουμε να συλλαμβάνουν όποιον γνωρίζουν, αλλά είναι κάποιος για τον οποίον γνώριζαν από πριν και είμαι βέβαιη ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα».

Εκπλήσσονται…
O Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι γεννήθηκε στο Μάντσεστερ την Πρωτοχρονιά του 1994 από Λίβυους γονείς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα για να γλιτώσουν από το αυταρχικό καθεστώς του Καντάφι. Αφού πέρασε μερικά χρόνια στο Λονδίνο, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Μάντσεστερ, όπου ο πατέρας καλούσε τους πιστούς μουσουλμάνους για την προσευχή σε τέμενος του Ντίντσμπερι. Ο Αμπέντι πήγε σχολείο στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Salford για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο αργότερα παράτησε και ξεκίνησε να δουλεύει σε φούρνο.

Οι φίλοι του τον θυμούνται ως καλό ποδοσφαιριστή και ένθερμο οπαδό της Manchester United, ο οποίος έκανε χρήση κάνναβης. Είχε μια αδελφή και δύο αδελφούς. Οι γονείς του θεωρείται ότι έχουν επιστρέψει στη Λιβύη και για ένα μικρό διάστημα είχε πάει και ο ίδιος εκεί, ενώ προτού επιστρέψει στη Βρετανία ενδεχομένως να είχε περάσει και από τη Συρία.

Ο Αμπέντι ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά δεν αποτελούσε στόχο έρευνας σε εξέλιξη, ούτε εθεωρείτο ότι συνιστούσε σοβαρό κίνδυνο. Χαρακτηριζόταν μάλλον ως ένας περιθωριακός τύπος όπως και ο δράστης της επίθεσης στο Γουεστμίνστερ, ο Χαλίντ Μασούντ.

Ακόμη και πριν ταυτοποιηθεί ο Αμπέντι, πολλά μέλη της λιβυκής κοινότητας του νότιου Μάντσεστερ αναρωτιούνταν αν ο καμικάζι ανήκε στις τάξεις τους: ίσως να ήταν ένας από τους νέους που είχαν πολεμήσει στη Λιβύη στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, πολλοί εκ των οποίων επέστρεψαν στον τόπο τους οργισμένοι και ψυχικά τραυματισμένοι.

Κανένας τους όμως δεν υποψιαζόταν ότι ο Αμπέντι, ο οποίος περιγράφεται ως λίγο απόμακρος, πιστός και με σεβασμό προς τους μεγαλύτερους, θα γινόταν δολοφόνος παιδιών.

«Ο Σαλμάν; Εκπλήσσομαι», είπε ένα μέλος της λιβυκής κοινότητας του Μάντσεστερ στην «Guardian». «Ήταν τόσο ήσυχο παιδί, πάντα μου έδειχνε σεβασμό. Ο αδελφός του, ο Ισμαήλ, είναι πολύ ανοιχτός χαρακτήρας αλλά ο Σαλμάν ήταν πολύ ήσυχος...Ο (πατέρας του) Αμπού Ισμαήλ θα στενοχωρηθεί υπερβολικά. Ήταν πάντα τόσο αντίθετος με την τζιχαντιστική ιδεολογία και αυτός ο ISIS δεν είναι καν τζιχάντ, είναι εγκληματίες. Η οικογένεια θα είναι συντετριμμένη».

Ριζοσπαστικοποιήθηκε πρόσφατα
Ωστόσο, κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη για τον Αμπέντι. Ο Μοχάμεντ Σαΐντ, υψηλόβαθμο πρόσωπο στο Τέμενος Ντίντσμπερι και Ισλαμικό Κέντρο, είπε ότι ο Σαλμάν τον είχε κοιτάξει «με μίσος» έπειτα από μια ομιλία του στην οποία καταφερόταν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρία της Λιβύης.

Ο Σαΐντ λέει ότι είχε κάνει ένα παθιασμένο κήρυγμα κατά της τρομοκρατίας και της ιερότητας της ζωής το 2015 και ότι 2.000 μέλη του τεμένους ήταν με το πλευρό του και λίγοι ήταν εναντίον του, ενώ κάποιοι είχαν συγκεντρώσει και υπογραφές επικρίνοντάς τον.

Κάποιοι γείτονες περιγράφουν ότι ο Σαλμάν, ο οποίος φορούσε ισλαμική ενδυμασία, δεν ήταν πάντα ήσυχος και με σεβασμό προς τους μεγαλύτερους. Ένας από αυτούς θυμάται ότι όταν κάποια φορά του έκανε παρατήρηση γιατί στάθμευσε το αυτοκίνητό του με τρόπο ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να βγουν από το πάρκινγκ τους, εκείνος του έκανε μια άσεμνη χειρονομία. Υπάρχουν και κάποιες μαρτυρίες ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Σαλμάν έψελνε ισλαμικούς στίχους δυνατά καθώς περπατούσε, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πρόσφατα, χωρίς να είναι σαφές πότε ακριβώς.

Οι ταυτότητες των θυμάτων
Από την επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας στο Μάντσεστερ σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά και έφηβοι, και τραυματίστηκαν περίπου 60. Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα:
--Σάφι Ρόουζ Ρούσος: Η κυπριακής καταγωγής 8χρονη είναι ένα από τα μικρότερα σε ηλικία θύματα της επίθεσης. Στη συναυλία βρισκόταν με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδελφή της, οι οποίες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

--Τζορτζίνα Κάλαντερ: Η 18χρονη από το Λάνκασιρ, βόρεια του Μάντσεστερ, είχε ολοκληρώσει το δεύτερο έτος των σπουδών της στη Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, στο Runshow College, στο Λέιλαντ του Λάνκασιρ. Την Κυριακή είχε στείλει μήνυμα στο Twitter στην τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε στο οποίο έγραφε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα σε δω αύριο», ενώ στον λογαριασμό της στο Instagram είχε αναρτήσει φωτογραφία της μαζί με την τραγουδίστρια από το 2015.

--Τζον Άτκινσον: Ο 26χρονος από το Ράντκλιφ έμενε στο βόρειο προάστιο του Μάντσεστερ, το Μπέρι.

--Ολίβια Κάμπελ: Τον θάνατο της 15χρονης επιβεβαίωσε η μητέρα της Σαρλότ Κάμπελ σε μήνυμά της στο Facebook σήμερα το πρωί: «Πήγαινε να τραγουδήσεις με τους αγγέλους και συνέχισε να χαμογελάς. Η μανούλα σ' αγαπάει τόσο πολύ». Η Ολίβια είχε πάει στη συναυλία με τον φίλο της Άνταμ Λόλερ, ο οποίος νοσηλεύεται.

--Άλισον Χόου: Η 45χρονη είχε πάει στο Manchester Arena με τη φίλη της Λίζα Λις, για να παραλάβουν τις κόρες τους που είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία.

--Λίζα Λις: Η 47χρονη είχε πάει με την φίλη της Άλισον Χόου να παραλάβουν τις κόρες τους.

--Κέλι Μπρούστερ: Η 32χρονη από το Σέφιλντ εργαζόταν σε γραφείο και είχε παρακολουθήσει τη συναυλία μαζί με την αδελφή της Κλερ και την ανιψιά της Χόλι, οι οποίες νοσηλεύονται.

-- Αντζέλικα και Μαρσίν Κλις: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστζικόφσκι ανακοίνωσε ότι ένα ζευγάρι Πολωνών που ζούσαν στη Βρετανία σκοτώθηκαν στην επίθεση, χωρίς να τους κατονομάσει. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης τους κατονόμασαν αναφέροντας ότι είχαν πάει να παραλάβουν τις κόρες τους που σώθηκαν.

Συλλυπητήρια από την Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε, στις 23 Μαΐου 2017, συλλυπητήριο μήνυμα προς την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, για το τρομοκρατικό κτύπημα στο Μάντσεστερ. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Προεδρίας, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορήθηκα την είδηση για την ψεσινή, ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, η οποία στοίχισε τη ζωή αθώων ανθρώπων, περιλαμβανομένων νεαρών παιδιών και επέφερε τον τραυματισμό ακόμη περισσότερων».

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, επιτρέψτε μου να διαβιβάσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς την Κυβέρνηση και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, και ειδικότερα προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της ειδεχθούς επίθεσης», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και στην οποιαδήποτε πράξη που αποσκοπεί στη διατάραξη της ζωής μας και τη δημιουργία δυσπιστίας και φόβου στις κοινωνίες μας».

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Αριάνα Γκραντ
Η Αριάνα Γκραντ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες προχθές, μία ημέρα μετά την επίθεση στη συναυλία της, ενώ πλανώνται τα ερωτηματικά για το αν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία. Η Γκράντε, 23 ετών, φαίνεται σε φωτογραφίες που ανήρτησε στον ιστότοπό της η εφημερίδα «Daily Mail» να κατεβαίνει τα σκαλιά ενός ιδιωτικού αεροπλάνου σε αεροδρόμιο στην πόλη της, το Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα, και να την υποδέχονται συγγενικά πρόσωπα.

Οι φωτογραφίες της «Daily Mail» δείχνουν τη μικροκαμωμένη σταρ της ποπ σε φόρμα γυμναστικής και κατηφή να χαιρετά τον σύντροφό της, τον ράπερ Μακ Μίλερ, στον αεροδιάδρομο και να μπαίνει σε αυτοκίνητο. Η Γκράντε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τη Δευτέρα το βράδυ, όταν έγινε η έκρηξη στο γεμάτο στάδιο Μάντσεστερ Αρένα προς το τέλος της συναυλίας της. Μερικά από τα 22 θύματα της επίθεσης ήταν έφηβες ή νεαρά κορίτσια. Στη μόνη δήλωσή της μέχρι τώρα, η Γκράντε περιέγραψε τον εαυτό της στο Twitter, πέντε ώρες περίπου μετά το τρομοκρατικό επεισόδιο, ως «συντετριμμένη», προσθέτοντας, «Από το βάθος της καρδιάς μου, λυπάμαι τόσο πολύ. Δεν έχω λόγια».

Έως και την Τρίτη το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί αν θα συνεχίσει την περιοδεία της ή όχι, και ο καλλιτεχνικός πράκτοράς της Σκούτερ Μπράουν δεν απάντησε σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για δηλώσεις. Τη Δευτέρα, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter, ο Μπράουν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ζήτησε τη συνδρομή του κόσμου με προσευχές για τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλους όσοι επηρεάστηκαν από την επίθεση. Η Γκράντε, γνωστή για τα σινγκλ της «Problem» και «Break Free», χαρακτηρίζεται ως τραγουδίστρια με φωνή που καλύπτει ένα ασυνήθιστα ευρύ φάσμα για αστέρι της ποπ.

Επίθεση και στην Τζακάρτα
Στο μεταξύ, άλλη επίθεση έλαβε χώρα χθες στην Ινδονησία. Η διπλή βομβιστική επίθεση, με στόχο τερματικό σταθμό μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας Τζακάρτας, είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους και έναν φερόμενο βομβιστή-καμικάζι, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας. «Σημειώθηκαν δύο εκρήξεις», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της ανατολικής Τζακάρτας Άντρι Βιμπόμπο, στον τηλεοπτικό σταθμό Metro, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον τρία θύματα.
Πηγές: ΑΠΕ, ΚΥΠΕ

Keywords
ασφαλεια, manchester united, νίκος αναστασιάδης, daily mail, λιβυη, στρατος, sky, σημαίνει, ισχύ, συγκεκριμένο, συλληψεις, bbc, Πρωτοχρονιά, κανταφι, guardian, isis, twitter, instagram, facebook, arena, συλλυπητήρια, μαΐου, θλίψη, κυπρος, ηπα, mail, σταρ, ποπ, βομβα mall, reuters, free, metro, απε, κυπε, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, εφημεριδα δημοκρατια, μετρο, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, www.facebook.com, απολυσεις στο δημοσιο, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, instagram, δυνατα, μια ημερα, θλίψη, αστυνομια, αυτοκινητο, ηνωμενο βασιλειο, ηπα, κυπρου, λονδινο, μητερα, ονοματα, πλαισιο, ραδιοφωνο, σημερινη, σταρ, φωτογραφιες, φωτογραφια, χθες βραδυ, bbc, metro, reuters, αεροδρομιο, αμπερ, ανιψια, απε, ατκινσον, εβδομαδες, βομβα, βομβες, βορεια, βραδυ, γεγονος, γινει, γονεις, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δηλωση, δηλωσεις, διοικηση, δικτυο, εγινε, ειπε, εκρηξη, εκρηκτικο, εκτιμηση, εξελιξη, ερευνα, ερευνες, εσωτερικων, ετων, ετος, ευθυνη, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδια, ηλικια, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσιες, υποθεση, ησυχος, ισμαηλ, ιδεολογια, ινδονησια, ομιλια, ησυχο, κυβερνηση, λιζα, ληξη, λογο, μαΐου, μικρο, μοχαμεντ, ομαδα, παντα, οικογενεια, παιδι, παιδια, πηγη, ποπ, πρωι, ροουζ, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συρια, συλλυπητήρια, σχολειο, ταυτοτητες, τυπος, τραγουδιστρια, τρια, τριτη, τριπολη, ισχύ, φορμα, φωνη, φορα, χοπκινς, ωρες, arena, sky, φιλοι, γνωσεις, χωρα, η εφημεριδα, isis, κλειστο, κορες, κυριακη, manchester united, πηγες, πληροφοριες, σημαίνει, ταξιδι, υγειας, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα