Επίδειξη δύναμης από τους Γερμανούς

Η Σάλκε ήταν καλύτερη και επικράτησε δίκαια με 3-0. Τίποτα δεν χάθηκε για τους «γαλαζοκίτρινους», που θα πάνε στην Πράγα για το διπλό

ΑΠΟΕΛ 0
ΣΑΛΚΕ 3
28’ Ματίπ, 35’, 71’ Χούντελαρ

Η Σάλκε έδειξε με το «καλημέρα» την ανωτερότητά της στον 11ο όμιλο και με σχετικά εύκολο τρόπο πέρασε χθες από το ΓΣΠ κερδίζονταν 3-0 τον ΑΠΟΕΛ. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες ώστε να κάμψουν την αντίσταση των «γαλαζοκιτρίνων». Η ομάδα

του Τιμούρ Κετσπάγια προσπάθησε κατά διαστήματα, αλλά έδειξε ότι δεν μπορούσε απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να γνώρισε βαριά ήττα, ωστόσο τίποτα δεν κρίθηκε στον όμιλο και πλέον επικεντρώνει την προσοχή του στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, όπου θα αντιμετωπίσει στην Πράγα τη Σπάρτα (1η Οκτωβρίου).

Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπήκαν στα πρώτα λεπτά με περισσότερη όρεξη, προσπαθώντας να βρουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, ήταν η Σάλκε που βρήκε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα (8’), όταν ο Μέγιερ επιχείρησε το μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν. Σταδιακά, οι Γερμανοί ισοζύγισαν το παιχνίδι, κράτησαν περισσότερο την μπάλα και άρχισαν με μακρινά σουτ να… «δοκιμάζουν» τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ.

Στο 22’ είδαν για δεύτερη φορά την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, μετά το σουτ του Γκάις και την παρέμβαση του Βάτερμαν.
Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αντωνιάδης δεν του επέτρεψε να συνεχίσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Τιμούρ Κετσπάγια να αναγκαστεί να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή (23’), με τον Αρτυματά να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Με την πάροδο του χρόνου η Σάλκε άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό της εκμεταλλευόμενη τους γρήγορους επιθετικούς της που έφευγαν στην αντεπίθεση.

Προβάδισμα με Ματίπ
Στο 26΄ο Βάτερμαν πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Μέγιερ. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολλανδός τερματοφύλακας δεν κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ματίπ με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Βάτερμαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Στην αμέσως επόμενη φάση, η Σάλκε απείλησε εκ νέου με τον Γκάις να αναγκάζει τον Ολλανδό τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση.

2-0 με Χούντελαρ
Η Σάλκε ήταν φανερό ότι είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της σε αντίθεση με τους «γαλαζοκίτρινους», που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, αφού δυσκολεύονταν στην πίεση των Γερμανών από το κέντρο του γηπέδου. Έτσι στο 35’ η Σάλκε διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Χούντελαρ να επιχειρεί το μακρινό σουτ και να κερδίζει τον Βάτερμαν (0-2).

Προσπάθησε, αλλά…
Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Στο 39’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι από πλεονεκτική θέση, η μπάλα έφυγες λίγο έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Αργεντινός επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αναγκάζοντας τον Φάρμαν σε δύσκολη απόκρουση. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Βάντερ να βγάζει με κάθετη πάσα μόνο τον Σωτηρίου απέναντι στον τερματοφύλακα της Σάλκε, όμως ο φορ του ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να τον «νικήσει».

Στην επανάληψη οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν σαφώς καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Φάρμαν. Βλέπονταν την αδυναμία της ομάδα του ο Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε στο παιχνίδι τον Καβενάκι στη θέση του Σωτηρίου. Πάντως, αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος ρεφ, Τόνι Τσάπρον, ο οποίος με τις αποφάσεις του ξεσήκωσε σε αρκετές περιπτώσεις τις διαμαρτυρίες των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, αλλά και εκνεύρισε τους παίκτες. Όπως για παράδειγμα στη φάση του 60’, όταν ο Βάντερ δέχτηκε δυνατό φάουλ, από αντίπαλο, όμως ο κ. Τσάσπρον δεν έδειξε κίτρινη. Στο 62’ ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Βινίσιους να περνά εκτός και τη θέση του να παίρνει ο Στίλιτς.

Τέλος…
Οι ελάχιστες πιθανότητες του ΑΠΟΕΛ να ξαναμπεί στο παιχνίδι εξαφανίστηκαν στο 71’, με τον Χούντελαρ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με πλασέ εντός περιοχής και να δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πέντε λεπτά αργότερα οι «γαλαζοκίτρινοι» αναγκάστηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχτηκε ο Ντε Βινσέντι.
Όπως ήταν φυσιολογικό, η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη Σάλκε να αποδεικνύει με το «καλημέρα» την ανωτερότητά της στον όμιλο και να φτάνει σχετικά εύκολα στο διπλό.

AΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης (24' Αρτυματάς), Βινίσιους (60' Στίλιτς), Μοράις, Μακρίδης, Ντε Βινσέντι, Βάντερ, Σωτηρίου (55' Kαβενάγκι).
ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Καϊσάρα, Αόγκο, Ματίπ, Γκάις (61' Χόγκερ), Μέγιερ, Γκορέτζκα, Σανέ (80' Σαμ), Νόισταντερ, Ντι Σάντο, Χούντελαρ (75' Χόιμπεργκ).

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ντε Βινσέντι / -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μακρίδης, Βάντερ / Γκάις, Ντι Σάντο
_______________________________
«Χ» στην Τρίπολη
Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας στην πρεμιέρα του Europa League για τον 11ο όμιλο. Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι παίκτες του Βεργέτη προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάσα στο 2’, ενώ ο Λάφατα στο 56’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι δύο ομάδες, που προσέφεραν πλούσιο θέαμα, είχαν κι από ένα δοκάρι. Ακυρώθηκαν δύο γκολ της Σπάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα