Επιχειρηματίας με κυπριακό διαβατήριο μετέτρεψε εργοστάσιο σε ορυχείο bitcoin

Ο Ihor Kolomoyskiy, ένας Ουκρανός επιχειρηματίας με κυπριακό διαβατήριο, χρησιμοποιεί το κλειστό του εργοστάσιο στο Kentucky για εξόρυξη Bitcoin, αναφέρει δημοσίευμα της Coindesk.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το εργοστάσιο χάλυβα που είχε στις ΗΠΑ έπρεπε να κλείσει λόγω της πανδημίας αλλά και των κατηγοριών για διαφθορά που αντιμετωπίζει ο Kolomoyskiy. Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις είχαν κλείσει το καλοκαίρι, αλλά λίγους μήνες

μετά μπήκε ξανά σε λειτουργία και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με το Coindesk η μόνη δραστηριότητα του εργοστασίου πλέον είναι η εξόρυξη Bitcoin, ενώ οι αποθήκες είναι γεμάτες με εξοπλισμό, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός των συσκευών.

Ο Kolomoyskiy και ο συνεργάτης του, Gennady Bogolyubov, αγόρασαν το εργοστάσιο το 2011 για $188 εκατομμύρια ως μέρος του σχεδίου τους για δημιουργία επιχείρησης χαλυβουργίας στις ΗΠΑ, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε με επτά εργοστάσια σε πέντε πολιτείες.

Εντούτοις, το 2016 κήρυξαν πτώχευση ενώ στη συνέχεια το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο συνεργάτες για ξέπλυμα χρήματος.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, απασχόλησε ουκ ολίγες φορές τις αρχές για υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος. Στα FinCen Files, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γινόταν αναφορά για εκατοντάδες εκατομμύρια που είχαν μεταφερθεί μέσω της Bank of New York Mellon κατά την περίοδο 2012-2017.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, το όνομά του είχε φιγουράρει στη λίστα, με τις ύποπτες πολιτογραφήσεις της χρονικής περιόδου 2008-2012, η οποία διαβιβάστηκε στους πολιτικούς αρχηγούς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδ. Τραπεζών Κύπρου: Αναστολή εκποιήσεων κύριας κατοικίας έως τέλος Μαρτίου

Ορατή η καταψήφιση του Προϋπολογισμού στη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα