Έπιασε δουλειά η αστυνομία για τις καταγγελίες Ρίκκου

Με τη λήψη καταθέσεων από την αστυνομία, διαδικαστικού - σε πρώτο στάδιο - χαρακτήρα, άρχισε η διερεύνηση των καταγγελιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Providencia.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ζήτησε και μετέβη το πρωί στο Αρχηγείο, δίδοντας συμπληρωματική κατάθεση, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν όσα κατήγγειλε για την υπόθεση Providencia, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται να αναφέρθηκε και στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Στη λίστα των ανακριτών του ΤΑΕ αρχηγείου περιλαμβάνονται 5 πρόσωπα από τα οποία άρχισαν

να λαμβάνονται καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται, αν κριθεί αναγκαίο, να ληφθούν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα. Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται να ζητηθεί η συνδρομή του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, υπό τη μορφή παροχής πληροφοριών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να ληφθεί κατάθεση από το Γενικό Εισαγγελέα, αν και ο Γενικός Εισαγγελέας περιλαμβάνεται στα καταγγελλόμενα πρόσωπα. Η Αστυνομία καλείται πρωτίστως να εντοπίσει επαρκή στοιχεία και μαρτυρίες, εάν αυτά υπάρχουν, που να στοιχειοθετούν τα όσα καταγγέλλει ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ταυτόχρονα τρέχει και η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Το σχετικό κατηγορητήριο θα είναι έτοιμο κατά πάσα πιθανότητα εντός της εβδομάδας.

Πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο σήμερα, αναφέρουν ότι η Νομική Υπηρεσία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέες καταθέσεις, καθώς δεν αποκλείεται από τη μελέτη του πορίσματος Καλλή να προκύψει αυτή η ανάγκη και να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες.

Πάντως, το Σίγμα επικοινώνησε με τον κύριο Καλλή, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα για κάτι τέτοιο.

Βεβαίως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα μπορούν να ερμηνευτούν με δύο τρόπους. Μία ερμηνεία μπορεί να είναι ότι τα δημοσιεύματα είναι υποβολιμαία από κύκλους που προφανώς θέλουν να αφήσουν να εννοηθεί ότι η ποινική έρευνα Καλλή ήταν ανεπαρκής και μια δεύτερη ερμηνεία είναι ότι αν θέλει ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να το ζητήσει.
Άλλωστε, κάτι τέτοιο έγινε και στο παρελθόν με τον μακαρίτη Σόλωνα Νικήτα στην υπόθεση Ακκελίδου. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αν υπήρχε πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα θα το γνώριζε ο κύριος Καλλής.

Keywords
Αναζητήσεις
υπόθεση ακκελιδου
Τυχαία Θέματα