Επέστρεψε από την αυτοεξορία ο έκπτωτος Πρόεδρος της Σρι Λάνκα

Ο έκπτωτος Πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα επέστρεψε στο σπίτι του το Σάββατο, από αυτοεξορία, υπό την προστασία της Κυβέρνησης που ανέλαβε την ευθύνη όταν έφυγε.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρατζαπάκσα εγκατέλειψε τη χώρα υπό στρατιωτική συνοδεία τον Ιούλιο, αφού ένα τεράστιο πλήθος εισέβαλε στην επίσημη κατοικία του μετά από μήνες διαδηλώσεων.

Ο 73χρονος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη Σιγκαπούρη και πέρασε εβδομάδες σε εικονικό κατ' οίκον περιορισμό σε ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, ασκώντας

πιέσεις στον διάδοχό του για να επιτρέψει την επιστροφή του.

Οι ηγέτες της εκστρατείας διαμαρτυρίας που ανέτρεψε την κυβέρνησή του δήλωσαν ότι ο Ρατζαπάκσα, ο οποίος έχασε την προεδρική του ασυλία μετά την αποχώρησή του από την εξουσία, θα πρέπει τώρα να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι ο Ρατζαπάκσα επέστρεψε γιατί καμία χώρα δεν είναι διατεθειμένη να τον δεχτεί και ζητούν τη σύλληψή του.

Η κυβέρνηση του κατηγορείται για κακοδιαχείριση, καθώς η οικονομία της Σρι Λάνκα οδηγήθηκε σε μια άνευ προηγουμένου ύφεση. Η κρίση προκάλεσε ελλείψεις σε τρόφιμα, μεγάλες διακοπές ρεύματος και μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων.

Ο Ρατζαπάκσα έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο στο  Κολόμπο και ομάδα Υπουργών τον στόλισε με λουλούδια. Οδηγήθηκε με συνοδεία ασφαλείας σε μια νέα επίσημη κατοικία που του παραχωρήθηκε στην πρωτεύουσα, από την κυβέρνηση του διαδόχου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα