Έπεσε και η Δικαιοσύνη

Ανεπανόρθωτη ζημιά υπέστη ο μέχρι πρότινος αλώβητος θεσμός της Δικαιοσύνης, μετά τις δημοσιοποιηθείσες καταγγελίες και τον πρωτόγνωρο -για το δικαστικό Σώμα- σάλο που προκλήθηκε. Εκ του αποτελέσματος, η εμπιστοσύνη των πολιτών και στους τρεις βασικούς πυλώνες του κράτους (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία) βρίσκεται πλέον στο ναδίρ και το σύστημα Δικαιοσύνης… οδηγείται στο… εδώλιο, υπό την κατηγορία της ενδεχόμενης διαπλοκής. Έλεγχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητούν 8 στους 10, ενώ καθολική είναι η πεποίθηση ότι ούτε αντικειμενική, ούτε αμερόληπτη μπορεί να θεωρείται η απονομή της

δικαιοσύνης όταν συγγενικές σχέσεις… παρεμβάλλονται στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Η απαίτηση του κόσμου «η γυναίκα του Καίσαρα να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια» είναι διάσπαρτη στο σύνολο των ευρημάτων της δημοσκόπησης που διεκπεραίωσε το IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για λογαριασμό της κυριακάτικης «Σημερινής», την ώρα που η παραίτηση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου θεωρείται επιβεβλημένη από το 77% των ερωτηθέντων. Ταυτόχρονα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται πεπεισμένη ότι οι θεσμοί αλληλοκαλύπτονται και προτάσσει ως επιτακτική την ανάγκη παρέμβασης από πλευράς Κυβέρνησης για να αρθεί το αδιέξοδο και να παραμείνουν ζωντανές οι ελπίδες για κάθαρση και επανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης.

«Καθαροί», πάντως, παραμένουν στην αντίληψη του κόσμου τόσο ο Γενικός Ελεγκτής όσο και ο Γενικός Εισαγγελέας, που με βάση τα ευρήματα τυγχάνει της εμπιστοσύνης πέραν του 60%.

Πλήρες ρεπορτάζ στη «Σημερινή»

Keywords
Τυχαία Θέματα