Επεκτείνεται η διενέργεια rapid τεστ στα Δημοτικά-Περισσότερα σχολεία(ΠΙΝΑΚΑΣ)

Πριν τις επίσημες αποφάσεις για νέα μέτρα το Υπουργείο Παιδεία με εγκύκλιό του ενημερώνει τις Διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων ότι  γ διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) σε μαθητές, θα επεκταθεί από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου2021, και θα περιλαμβάνει περισσότερα σχολεία.

Σημειώνει επίσης πως, τα συνεργεία κινητών μονάδων

δειγματοληψίας (rapid test) θα συμπληρώνουν, τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που διενεργούνται, στους καταλόγους που έχουν ετοιμάσει από προηγουμένως οι εκπαιδευτικοί με τα στοιχεία των μαθητών που είναι απαραίτητα για την ηλεκτρονική καταχώριση των δειγματοληψιών και των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας. Νοείται ότι, θα συνεχίσει να αποστέλλεται μήνυμα sms στο κινητό τηλέφωνο γονέα/κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο έντυπο συγκατάθεσης.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι, μετά το πέρας της δειγματοληψίας, κάθε γονέας/κηδεμόνας θα μπορεί να εκτυπώσει το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, ως απόδειξη ότι το παιδί του έχει υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, μέσα από την mιστοσελίδα https://www.eudcc.gov.cy/.

Δείτε τον επικαιροποιημένο πίνακα με τα σχολεία ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Η θέση της ΠΟΕΔ σε ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα Δημοτικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα